kesäkuu 04, 2005

Laitelauantai

Meidän perheessämme elektronisia laitteia hankitaan varsin erilaisin metodein. Minä pähkäilen ja vertailen kuukausi- tai ainakin viikkotolkulla, kun taas vaimoni toimii enemmän vaistojensa varassa. (Takavasemmalta kuuluu huomautus, että tämä pätee muuhunkin kuin elektorniikkaostoksiin.)

Aamulla Jaana-Mari totesi, että hän haluaa uuden puhelimen. Näytin Nokian sivuilta pari huokeaa perusmallia, jotka tiesin hänen tarpeisiinsa soveltuviksi. Jaana-Mari osoitti yhtä ja totesi sen sieväksi, ja siinä se sitten oli. Verkkokauppa.comin hinta oli sopiva, joten minäkään en sitten enää halunnut pitkittää kuvapankki/mp3-soitin-valintaani. Jaana-Mari sai hopeanvärisen Nokia 2650:n, joka myös terveyssidemallina tunnetaan, ja minä Archos Gmini 400 -monitoimilaitteen.

Lopullinen valintani iPod Photon ja Archosin välillä päätyi jälkimmäisen voitoksi lähinnä hinnan (selittyy osaksi toki pienmmällä kovalevyllä) ja ylivertaisten valokuvapankkiominaisuuksien vuoksi. Seuraavaksi on vuorossa firmwaren päivitys ja musiikin siirtäminen laitteeseen. Ajattelin käyttää 20 gigan kovalevystä puolet musiikkiin ja puolet pitää kuvien ja videoiden siirtopuskurina.

Vaikka laitteen tärkeimmät ominaisuudet minulle olivat kuvapankki ja mp3-soitin, niin kokeiltuani videotoistoa sekä laitteessa että televisiossa, sen coolness-kerroin nousi samantien pari pykälää. Gmini 400:lla voi myös pelata Mophun-pelejä, joista esimerkiksi Rally Pro Contest on kännykässäni harvinaisen sulavaksi ja addiktiiviseksi kaahailuksi todettu.

Kirjoittelen laitteesta peremman arvion, kunhan olen testannut sitä enemmän tositoimissa. Ylläolevassa kuvassa Jaana-Marin uuden luurin taustakuvaksi on päätynyt komistus, jonka naiseni kuvasi YleX Pop -konsertissa paluumatkalla poiketessamme. Teräsbetoni tuli kuultua, mutta lounastettuamme meidät yllätti sade ja niin odotettu The 69 Eyes jäi lopulta näkemättä - ja ennenkaikkea kuvaamatta - tällä kertaa.

Posted by Henri at 04.06.05 19:28
Comments