toukokuu 11, 2005

Curlauksen kuninkaalliset!

Kun suurin osa Suomesta sohvaperunoi jäänyrkkeilyn mömmöm-kisoja katsellen, suuntasi kahdeksanhenkinen joukkomme tänään urhean antropologi-vaimoni johdolla tuntemattomaan ja uuteen kokemukseen, todellisen jääurheilun pariin. Televisiosta katsottuna Curling on varsin hypnoottista, mutta itse koettuna saimme irti sekä onnistumisen riemua että melkoisia pyllähdyksiä. Isommilta mustelmilta toivottavasti vältyttiin, mutta huomenna on varmasti itse kullakin reidet, polvet ja kankku kipeinä.

CurlingCurling

Harjoitusvaiheessa niitä pyllähdyksiä vältellessä itse kukin joutui turvautumaan jos jonkinlaiseen tasapainoiluun. Itse kävin ainakin neljä kertaa takapuolellani, mutta onneksi en kertaakaan pystyasennosta.

CurlingCurling

Ennen tätä iltaa, luultavasti vain pääorganisaattorillamme Jaana-Marilla oli kunnon käsitys pelin säännöistä. Minulla oli jonkinlainen haju taktiikasta, mutta pistelaskun hienoudet olivat jääneet hämärään (en minä nyt niin kauan Eurosportilla roiku). Kun pääsimme varsinaiseen peliin kiinni, niin muutaman kierroksen jälkeen meillä alkoi olla jo kokolailla pro meininki.

Curling

Kahden tunnin Curlaus opastuksineen maksoi 150 euroa, maksimiosallistujamäärän ollessa kahdeksan henkeä, joista sai kasaan kaksi oikeaoppisen kokoista joukkuetta.

Curling

Ja kuten kaikissa lajeissa, tärkeintä ei ole voitto, vaan vastustajan täydellinen nöyryyttäminen. Tällä kertaa kumpikaan joukkueistamme ei päässyt elvistelemään liikoja - pisteet tasattiin 3-3.

Riemun ja yksilöllisen elvistelyn aiheekseni onnistuin henkilökohtaisella panoksellani pelastamaan joukkueeni murskatappiolta El Capitanina ja viimeisenä heittäjänä. Molemmissa viimeisissä vuoroissa kuvan alemmalla rivillä oleva punainen joukkue oli saamassa yhtä tai kahta pistettä, mutta minun iltani kaksi onnistunutta heittoa ajoittuvat täydellisesti kilkaten vastustajan kivet syrjemmäksi ja omamme kehän keskelle. Niinpä 6-1 rökityksen sijasta saavutimme kunniakkaan tasapelin.

And then... then I threw a five and a two.
- Rimmer, Red Dwarf

Posted by Henri at 11.05.05 23:30
Comments