huhtikuu 24, 2005

"You can't take the sky from me..."

Katsoimme Jaana-Marin kanssa reilussa viikossa, eli sangen rauhallisella tahdilla, neljääntoista jaksoon jääneen Firefly-sarjan. Sarja pitää otteensa toisellakin katsomiskerralla, ja vahvistaa vain ajatusta, että tästä olisi voinut tulla 2000-luvun paras avaruusscifi-sarja. Lostia lukuunottamatta en muista juuri minkään sarjan imeneen maailmaansa näin nopeasti.

Täytyy vain ihmetellä FOXin päättäjiä, jotka katkaisivat sarjan alkuunsa, ensin toki sabotoituaan sen alkumahdollisuudet esittämällä oleellisen pilottijakson vasta yhdentenätoista. Olisi kuvitellut näiltä pomoilta löytyvän hieman luottamusta tv-scifisarjojen pitkän aikavälin lainalaisuuksiin (sarjan voi myydä vaikka kuinka monesti syndikoituna, oheistuotebisneksen mahdollisuudet ovat rajattomat) ja Joss "Buffy & Angel" Whedonin kultaiseen kosketukseen.

Syyskuun 30. päivä tänä vuonna, lähes kolme vuotta sarjan viimeisen esitetyn jakson jälkeen, saa ensi-iltansa teatterielokuva Serenity, jolle kaikki fanit tietenkin toivovat niin suurta rahallista menestystä, että studiopomot lankeavat polviilleen Whedonin eteen antaakseen tv-sarjalle toisen mahdollisuuden.

Posted by Henri at 24.04.05 20:00
Comments

Syksy on vielä pitkällä ja sitä odotellessa voi alkaa odottelemaan tiistaita: http://www.fireflyfans.net/thread.asp?b=2&t=9599

Posted by: galious at 24.04.05 21:41

Isot pojat meren takana ovat kertoneet että Firefly oli liian demokraattinen republikaaniselle Fox:lle (tai ehkä toisinpäin, niistä ei ota selkoa). Minä en asiasta mitään oikeata tiedä, mutta jäi mieleen hassuna yksityiskohtana.

Posted by: psi at 26.04.05 01:25