huhtikuu 11, 2005

"There's right, there's RIGHT, and then there is THIS!"

Puolitoista kuukautta on liikaa, joten päätin katsoa Sin Cityn etukäteen. Menen varmasti teatteriin, ja hankin leffasta parhaan mahdollisen dvd-julkaisun, jonka käsiini saan, joten omatuntoni ei suuresti kolkuttele. Odotus on nyt ohi, ja ensituntoja täytyy purkaa jotenkin. En kuitenkaan aio pilata kokemusta keneltäkään paljastamalla juonesta mitään oleellista.

Elokuvan kuvaus ja tyyli on juuri niin lyömätön kuin ennakkomainonta on antanut ymmärtää. Elokuvan kohtaukset on kuvattu ja leikattu kokolailla yksi yhteen alkuperäisten sarjakuvien ruutujen kanssa, mutta useita kohtauksia trimmattu juonen tiivistämiseksi. Lisäksi ainakin yksi hahmo on korvattu toisella.

Erään hahmon vuorosanoissa on aivan turhaksi viittauksia tarinaan, jota elokuvaan ei ole sisällytetty, ja tämä saikin yleisömme toisen asiantuntijan pohtimaan, oliko elokuvaan sittenkään valittu oikeat tarinat, ja täytyy myöntää, että myös A Dame to Kill for olisi istunut kuvioon kuin katana suolistoon.

Elokuvan episodimaisuus ei loppujen lopuksi ole rasite, kuten aluksi hieman epäilin - ehkä sittenkin etu, sillä rakenne on harkittu, eikä hajoa pahasti missään vaiheessa. Näyttelijät tekevät muutamaa pientä poikkeusta lukuunottamatta kelpo työtä. Naiset ovat koko lailla koristeina, mutta Clive Owen, Benicio Del Toro ja Bruce Willis ovat suorastaan erinomaisia. Koko shown kuitenkin varastaa Mickey Rourke järjettömän upealla Marv-tulkinnallaan.

Tämä elokuva täytyy ehdottomasti nähdä vielä isolta kankaalta ennen lopullisen mielipiteen muodostamista, mutta tuskin mikään sarjakuva- tai muukaan elokuva on aiemmin toteuttanut yhtä tunnollisesti sarjakuvan muotokieltä. Ja onhan se ihan helvetin viileä. Kesäkuun koittaessa - täyttäkää teatterit!

Posted by Henri at 11.04.05 00:26
Comments

Pah, Sin Cityn Suomen ensi-ilta näyttää siirtyneen heinäkuun loppuun. Ja minä kun ehdin jo riemastua siitä aiemmasta siirrosta, joka kohdistui toukokuun loppuun. Paha Finnkino, paha paha.

Posted by: Moira at 14.04.05 12:55

Olenpa siis sitä tyytyväisempi, että leffa tuli katsottua jo nyt. Heinäkuun lopulla sitä katsoo sitten aivan uusin silmin.

Posted by: Henri at 14.04.05 20:53