helmikuu 09, 2005

Puimakone puksuttaa, minä naksutan

Lauantain bilerieukkumisen (voi pojat) jäljiltä sunnuntaitamme voinee pitää "laiskanpuoleisena". Joskus iltapäivällä sängyn pohjalta noustuamme katselimme Dennis Potterin järjettömän hyvän The Singing Detectiven tyydyttävään loppuunsa.

Palautettuani laina-auton kello oli jo reilusti päälle viiden ja oli aika siirtyä intialaisen viihteen pariin. Aamulla (lue: yhden aikaan iltapäivällä) maustumaan laittamamme kana-tikka (missä jälkimmäinen ainesosa on intialainen maustekastike, eikä suinkaan toinen siipieläin) oli valmista pannulle. Lissu seuranamme ylensöimme sekä pää- että jälkiruokaa ja yritimme parhaamme mukaan nauttia Bollywood-viihteestä, mikä osoittatui tällä kertaa haasteeksi, sillä Dil Se.. oli epätasainen ja kokonaisuutena jopa alle keskinkertainen kokemus.

Shahrukh Khan pääosassa ja huikeat laulu- ja tanssinumerot toivat elokuvaan kaivattua imua, mutta juonenkuljetus oli vähintäänkin katkonaista ja henkilöhahmoista kukaan ei varsinaisesti kerännyt sympatioitamme. Juonen kantava idea idealistisen radiotoimittajan ja naisterroristin rakkaustarinasta oli sinänsä toimiva, mutta elokuvan tekijät eivät selvästikään osanneet päättää tekevätkö he romanttista tragediaa, trilleriä, vai mitä.

Tiistai illan audivisuaalinen viihde ei sen sijaan pettänyt. Jori tarjoili meille suurelta kankaalta suomalaisen avaruuseepoksen Saturnuksen Sotavaltias, joka oli niin taattua tavaraa, että sukat pyörivät jaloissa. Petri Hiltusen hienovaraiselle ohjaukselle ja käsikirjoitukselle vetivät vertoja vain herrojen Tanska, Halme ja Hiltunen ilmeikäs näyttelijäntyö sekä elokuvan spektakulaariset erikoistehosteet. Lisää informaatiota tästä Suomi-Scifin merkkipaalusta tarjoilevat Tähtivaeltajan ja Elitistin (kuvien kanssa) arvostelut.

Illan pääelokuvan jälkeen syvennyimme pidennettyyn ohjaajanversioon Donnie Darkosta. Ja sehän oli edelleen erinomainen ja nyt ehkä jopa piirun verran kokonaisempi.

Posted by Henri at 09.02.05 10:31
Comments

Singing Detectiven viimeinen jakso loppui tuossa puolisen tuntia sitten, joten olisiko kommentteja Potterin muusta työstä?

En ole onnistunut näkemään kuin Amerikan setäin leffaversion Pennies from Heavenista, ja siinä ei kyllä paljon tolkkua ollut. Playstä näyttäisi löytyvän ym. kaksikon lisäksi vain pari vanhempaa tuotosta DVDllä.

Posted by: OlliS at 12.02.05 20:38

Minulta ovat valitettavasti sekä Blackeyes että Lipstick on Your Collar näkemättä, mutta herran viimeisiksi töiksi jääneet minisarjat Karaoke ja Cold Lazarus muodostavat sellaisen kokonaisuuden, että oksat pois - lyövät siis lähes vertoja Laualavalle salapoliisille.

Posted by: Henri at 14.02.05 10:38