helmikuu 01, 2005

Hiljaisuus

Viime päivien hiljaiselo on johtunut työ- ja muista kiireistä. Vapaa-ajan ovat täyttäneet elokuvat, ja pohdinnat niin uusista kuin vanhoistakin valokuvaseteistä. Yksi vanha setti sai yhtäkkiä lopullisen muotonsa päässäni ja ilmestynee valokuvasivuille kunhan saan lopulliset kuvat valittua. Jaana-Mari on tammikuun aikana ahkeroinnut useammankin valokuvasetin kanssa: katsokaa linkit uusiin kuviin gallerian etusivulta. Oma suosikkini on jostain syystä kuva Jäätyneistä marjoista.

Elokuvapuolella on tullut katseltua laatukamaa oikein urakalla. Frankenheimerin Roninin näin nyt ensimmäistä kertaa, ja olipas se tiukka pläjäys, niin kuin meilläpäin sanotaan. Mystic River oli hyvä elokuva, joka jäi hieman ontoksi, mutta Sean Penn ja Tim Robbins ansaitsevat kaiken suitsutuksen, jonka ovat rooleistaan saaneet.

Lauantain riekkujaisista toipumiseen oli varattu Kill Billin molemmat osat japani-versioina. Nämä olivat vielä lainalevyjä, sillä itse odotan kärsivällisesti ohjaajan versiota, jossa osat on leikattu saumattomasti yhteen. Toivottavasti odotuksesta ei tule pitkä, sillä irrallisinakin osin Kill Billit rokkaavat.

Maanantai-illalle mahtui vielä Kaurismäkeläistä ilmaisua. Vaikka Arielissa kirjakielestä lipsuttiinkin ja vaikka kyseessä ei ole millään muotoa ohjaajan paras teos, tokko edes top-5:ssä, niin kyllähän elokuvan katseli oikein mielellään.

Tänään illalla olisi luvassa itäkauhua The Eyen muodossa.

Posted by Henri at 01.02.05 14:17
Comments

Roninin alkupuolisko valmisteluineen on kyllä tiukkuudessaan ja taloudellisuudessaan aivan omaa luokkaansa. Leffan loppupuolen koheltamisesta en sitten yhtä paljon naattinutkaan.

Posted by: Jussi Og at 01.02.05 14:43

Hienoa, että joku mainitsee Arielin, oman suosikkini. Kiva jos tykkäsit edes vähän. Ronin on loistoleffa kans eikä Kill Billejäkään voi jättää ilman kehuja :-)

Posted by: Piski at 01.02.05 22:12