tammikuu 19, 2005

Sin City

Tulevan elokuvan innoittamana kaivoin ainakin puoli vuosikymmentä hyllyssä pölyttyneet Sin City sarjakuvat esille ja aloitin alusta. Hyvän sarjakuvan merkkinä voitaneen pitää sitä, että vaikka olet lukenut kyseisen teoksen vähintään viisi kertaa, ja vaikka kello näyttää pitkälti ohitse nukkuma-ajan, niin et voi laskea opusta käsistäsi, ennen kuin se on katkerassa lopussaan. Ja vaikka järki komentaa unten maille, niin käsi hamuaa seuraavaa albumia.

Edellisestä lukukerrasta on tosiaan jo sen verran aikaa, että yksityiskohdat ovat päässeet unohtumaan, mutta sehän on paras hetki tutustua uudelleen mestariteoksiin. Kaksi ensimmäistä Sin Cityä ovat niin edelleen niin tiukkaa kamaa, että harva sarjakuva tai elokuva pääsee samaan tunnelmaan.

Vaikka elokuva perustuukin ensimmäiseen kirjaan sekä myöhempiin jatko-osiin The Big Fat Kill ja That Yellow Bastard, niin hahmolistaa selaamalla huomaa pian, ettei kakkosalbumiakaan (A Dame to Kill For) ole jätetty täysin huomiotta. Näyttelijälistaa nyt ensi kertaa todella tarkkaan selatessani löydän sieltä myös Rutger Hauerin Kardinaali Roarkin pienessä, mutta sitäkin säväyttävämmässä roolissa.

Minä niin toivon, että tästä tulisi hyvä elokuva.

Posted by Henri at 19.01.05 00:10
Comments

Hyvää nimipäivää! Eipä osunut MLK:n päiväksi tänä vuonna! :)

Posted by: Hanna at 19.01.05 15:14

Say no more! Suurin osa viime aikojen sarjakuvafilmatisoinneista on ollut sen verran tuskastuttavaa tavaraa, että vaikea on luottaa edes Milleriin, mutta jospa kumminkin...

Posted by: Moira at 19.01.05 15:28