tammikuu 05, 2005

Erite-kattaus, Disco ja Pitko

Työpäivän päätteeksi kävimme katastamassa piakkoin ovensa sulkevan Hell Disco -installaation Kaupungin Taidemuseossa, ja kukapa olisi uskonut, että Tennarin yläkertaan saa aikaiseksi noin ylettömän makean discon. Näyttelyn alakerrassa saimme kaupan päälle nauttia kotimaisesta modernista taiteesta. Oli verta koeputkissa, valokuvia spermasta ja videota ulostamisesta. Kyllä taide sentään on ylevää - tähän ei eläin pysty.

No, herra taiteilijan armahdukseksi on kyllä todettava, että Pitko oli kerrassaan mainio. Nurkassa pöydällä seisova tuore pullapitko, jonka sisään oli kätketty kaiutin, josta kuului hiljaista, narisevaa, kohtaloonsa alistunutta önötystä. Ööööö-öö-öööööööööö... ... ÖÖÖÖ-ööö-öööööööö....

Teos oli jo reilut viitisen vuotta vanha (mutta pulla tuoretta), joten simppeli toeutus annettakoon anteeksi. Tänä päivänä minä laittaisin elintarvikkeen sisään langattoman kaiuttimen ja pöydän ympärille paineherkän alustan, joka reagoi siihen kuinka paljon ihmisiä teoksen ympärillä pällistelee. Minun asenteellinen elintarvikkeeni kävisi myös agressiiviseksi, jos joku tulee liian lähelle ja hyräilisi itsekseen, jos saisi olla rauhassa. En kyllä tiedä, olisiko minun elintarvikkeeni Fazerin Vihreä Kuula vai Aimo Pala Juustoa.

Tammikuun lopussa Tennariin tulee näköjään Jeff Koonsin näyttely. Kyllä sekin pitää nähdä.

Posted by Henri at 05.01.05 01:03
Comments