joulukuu 07, 2004

Ritarin poika, siis melkein aatelia itsekin

Minä olen aina pitänyt kaulassani mieluummin jotain muuta killutinta kuin kravattia. Kaukana eivät ole ne päivät, jolloin useamman vuoden ajan solmion virkaa ajoi pieni nahkaruoska, mutta sittemmin luovuin siitä. Olen kuitenkin kaivannut kaulaani itseni näköistä korua, ja pari vuotta sitten sainkin idean, jota hiljalleen kypsyttelin. Rakas vaimoni lupasi järjestää minulle kyseisen korun uniikkiteoksena, kunhan vain oikea koruseppä löytyy. Syystä jos toisestakin korun hankinta viivästyi, mutta viimein kolmevuotishääpäivämme alla aika oli otollinen ja paikallistimme sopivan käsityöläisenkin.

Hääpäivälahja, 2004
Korun taiteili Philip Andreas Fagerholm, PAF Silverform

Niinpä veimme mestarille muutaman luonnoksen sekä inspiraatiovalokuvan ja selitimme taustoja. Tekijä innostui työstään ja lopputulos - hopeaa, pleksiä ja kuparia - on vähintäänkin sitä mitä toivoin, ellei jopa hienompi. Kolme (helppoa) pistettä sille, joka keksii mistä inspiraatio on haettu ja kymmenen sille, joka täsmentää mistä on kyse.

Merkinnän otsikko puolestaan viittaa siihen, että eilen isäni sai Suomen Leijonan ensimmäisen luokan ritarinristin, mikä on vallan hieno tapa muistaa ja arvostaa reilun kolmen vuosikymmenen uraa valtion palveluksessa. Sanoisin, että myös ansaittu. Ikävä kyllä prenikan mukana ei tullut tiluksia, eikä kyse varsinaisesti ole periytyvästä aatelisarvosta, joten kaipa minun on raivattava oma tieni gloriaan - ei sillä etteikö isäni olisi tuota polkua tasoittanut vähintään toisen ritarimerkin edestä. Kiitos siitä.

Posted by Henri at 07.12.04 23:28
Comments

Tulipas siitä komea! Saat kyllä esitellä ensi kerralla.

Posted by: Lissu at 08.12.04 14:40

Käsiraudoista.... :) ? Hieno on.

Posted by: Manu at 08.12.04 22:37

Lissu: voit olla varma, että esittelen. Pitää käydä säätämässä ketjun pituutta hieman. Tuossa valokuvassa koru on nostettu keinotekoisesti korkeammalle, kuin nykyinen ketju sallii.

Manu: Vaikka tässä kinkyjä ollaankin, niin tällä kertaa raati joutuu antamaan nolla pistettä, zero point null poääng.

Posted by: Henri at 09.12.04 22:34

linssi? tai jotain muuta, minka lapi kameramies tarkkailee maailmaa?

Posted by: ilkka at 11.12.04 18:16

Ilkka saa luvatut kolme pistettä, eli kameran linssistä on haettu inspiraatiota.

Täyden kymmenen pistettä vie kotiin kuitenkin Skrubun Pekka, joka aivan toisaalla päräytti suoraan oikean täsmennyksen. Järjestelmäkameran bajonettiahan tuossa pintakuviossa on mukailtu.

Posted by: Henri at 13.12.04 12:44