marraskuu 21, 2004

20 cm lunta

Launatai 20.11.2004, 20cm lunta

Mielestäni valokuvaaja taantuu, jos hän kuvaa koko ajan samaa aihepiiriä. Koskapa minä kuvaan mieluiten ihmisiä, niin aina välillä helpottaa kummasti osoittaa linssiä myös johonkin elottomaan tai ihan vaan reilusti luontoon. Joku toinen, joka kuvaa pääasiassa maisemia saattaa saada vallan uutta inspiraatiota makrokuvauksesta tai muotokuvista.

Itse olen ottanut tavaksi lähteä lähiympäristöön happihyppelylle vähintään kerran viikossa kameran kanssa ja räpsiä kuvia kaikesta mielenkiintoisesta mitä eteen sattuu - oli se sitten ruosteinen polkupyöränrunko pusikossa tai ilta-auringon valollaan kyllästämä liikennemerkki. Tänäänkin uskaltauduin ulos, mutta ymmärsin jättää kierroksen lyhyeksi. Nenä punaisena, jalat nilkkoja myöten lumihangessa kahlatessani mieleen nousi toisenkin kerran ajatus, että onhan tämä hullun hommaa, kun voisi olla sisällä lämpimässäkin. Palkintona sain kuitenkin kivoja kuvia lumisesta helsingistä ja ihan näppäriä otoksia lintujen ruokintapaikalta.

Tahdoin vaan sanoa, että vaikka oli kaunista, niin kylläpä olikin paska keli. Tilaan maanantaiksi auringonpaistetta, tyyntä ja lämpötilan vähintään 10 astetta plussan puolelle. Mutta siihen ei taida olla enää paluuta.

Posted by Henri at 21.11.04 02:07
Comments