marraskuu 12, 2004

Uutta välineistöä vaihteeksi

Tänään on näköjään hyvä blogauspäivä. No, onhan päivä muutenkin ollut hyvä. Taalan alhaisesta kurssista johtuen ja hyvien suositusten ansiosta päädyin lopulta B&H Photoon ja tilasin keskiviikkoyöllä uuden linssin.

Kyseessä on jo aiemmin mainitsemani Canon 85mm/1.8 linssi, joka tuo tarvittavaa valovoimaa ja taustan pehmennystä muotokuviini. Uudella linssillä kennolle pääsee jotakuinkin kahdeksankertainen määrä valoa samalla valotusajalla kuin vanhalla, mutta edelleen muutoin erinomaisella, zoom-putkellani asetettuna vastaavalle polttovälille. Käänteisesti tämä tietenkin tarkoittaa, että tarvitsen vain kahdeksasosan nykyisistä valotusajoista saadakseni saman määrän valoa sisään. Ja kyllähän suurempi aukko useimmiten kaunistaa muotokuvia - ainakin se tuo mukanaan suuremman valinnanvapauden.

Eilen torstaina sain tilausvahvistuksen ja jo tänään UPS:n pakettiseuranta näytti linssin ja kylkiäisenä tilatun uuden muistikortin ehtineen Philadelphiaan. Yllätyksekseni UPS:ltä kuitenkin soitettiin jo tänään ja ilmoitettiin, että tilaus tuodaan maanantaina. Halusivat varmistaa toimitusosoitteen ja henkilötietoni tullausta varten. Maanantaina täytyy varmaankin ottaa kamerarunko mukaan töihin, jotta pääsen tuoreeltaan testailemaan.

Sisältöpuolella olen edennyt edes sen verran, että listasin kaikki valokuvasetit joita olen luvannut joko itselleni tai muille käsitellä heti kun kiire laantuu, ja nythän se on laantunut. Settejä on viisitoista, joista yhdestä olen saanut aikaiseksi jo kaksi varsin mallikasta muotokuvaa. Laitan ne esille, kunhan saan pari muutakin settiä valmiiksi.

Posted by Henri at 12.11.04 23:39
Comments