marraskuu 12, 2004

Kun joulupukki hulluksi tuli - ja muita suosikkisävelmiä

Heitänpä minäkin korteni kekoon Schizo-Jannen aloittamaan joulu-aiheeseen. Minusta nimittäin on oikein mukavaa viettää joulua - joulukuun jälkimmäisellä puoliskolla. Lokakuun lopussa kadulle ilmestyvät joulukuuset ja marraskuun alusta myytävä JouluLambi-wc-paperi, saavat minut lähinnä kihisemään kiukusta. Kauppojen jolumusiikki saa pohtimaan korvakäytäväamputaatiota viimeistään toisena adventtisunnuntaina.

Niinpä tänä vuonna olen päättänyt viimein toteuttaa jo useampana vuotena kiireiden vuoksi väliin jääneen projektin ja kasata oman joululevyni. Sille päätyvät sellaiset jolukappaleet, jotka saavat minut hyvälle tuulelle. Listalla ovat jo:

  • "Weird Al" Yankovic: The Night Santa Went Crazy
  • "Weird Al" Yankovic: Christmas at Ground Zero
  • Spinal Tap: Christmas with the Devil
  • Eläkeläiset: Humpaton joulu
  • "Leevi & The leavings: Oikein Surulista joulua
  • South Park Soundtrack - Mr. Garrison: Merry Fucking Christmas

Lisää ehdotuksia otetaan kiitollisena vastaan. Ehkäpä teen tästä tuplakokoelman ja toiselle levylle kerään biisejä, joita voin kuunnella hyvin mielin sitten viimein itsekin joulunviettoon rauhoituttuani. Ainakin Elviksen ja The Brian Setzer Ochestran tulkintoja perinteisistä joululauluista. Sillä kyllä jolupukkikin osaa olla rock, jos vain siihen hänelle tilaisuus annetaan. Yellon Jingle Bells on klassikko ja varmasti funk-puoleltakin löytyisi hienoja joululauluja. Se joka soittaa mulle Arja Korisevaa, lahdataan kuin sika kinkuksi.

Posted by Henri at 12.11.04 13:56
Comments

Leevi & The Leavingsien Varasteleva joulupukki on mun ehdoton suosikkijoululevy.

Posted by: pni at 12.11.04 16:26

Leevin "Jouluaattona kännissä".

Posted by: kolibri at 12.11.04 18:06

Viikate - Vuoden synkin juhla

Ehdoton levy joulun rientoihin

Posted by: jokuvaan at 12.11.04 19:05

Juice Leskisen Sika on tietysti klassikko, mutta valehtelisin, jos väittiäisin, ettei suosikkijoululevyni ole H. P. Lovecraft Historical Societyn A Very Scary Solstice

Posted by: Juha at 12.11.04 23:07

Joe Pescin "Vincent LaGuardia Gambini Sings Just For You"-levyltä löytyvä "If It Doesn't Snow for Christmas" on loistava, aineskin jo Pescin roolisuoritukset Casinossa ja Goodfellasissa ovat lähellä sydäntä.

Amazonin sivuilta saa aineski pienen klipin kuunneltua.

Posted by: OlliS at 13.11.04 20:20

Juice Leskisen "Kuusessa ollaan"-levyltä löytyy muutakin kuin Sika, mm. Itäisten maiden viisaat miehet ja nimikappale.

Hassisen Kone: On jouluyö, nyt laulaa saa.

Ja tietysti Kauko Röyhkän Hospodar Jouluna.

Posted by: Merten at 14.11.04 16:17

Toinen ääni HPLHS:n A Very Scary Solsticelle (http://www.cthulhulives.org/Solstice/ ). Jos levyltä pitää jokin yksittäinen biisi valita, niin Little Rare Book Room. Koko levy toimii kyllä erinomaisena rokotteena jouluostoksille lähtiessä.

Posted by: Jouni at 20.11.04 23:31