marraskuu 09, 2004

Kulutusyhteiskunnan pyörteissä

Osta! Osta! Vain ostamalla tulet onnelliseksi!

Pistin juuri viimeinkin tilaukseen kolme dvdeellistä Eddie Izzardin lavakomiikkaa sekä vastailmestyneen Red Dwarfin viidennen tuotantokauden. Edellisen projektin ylityökorvaukset menevät luultavasti Canon EF 85mm/1.8 -linssiin muotokuvakäyttöön ja veronpalautuksilla hankitaan uusi tietokone kolme vuotta vanhan romun tilalle.

Amazon.com puolestaan saa toimittaa minulle seuraavaan klassikko-iltaan Don Siegelin alkuperäisen Invasion of the Body Snatchersin ja Rob Zombien 19 biisin ja 10 dvd-raidan -kokoelmalevyn Past, Present & Future. Kaiken kukkuraksi tällä viikolla kauppoihin putkahtaa Halo 2.

Omatoiminen ostaminen ei riitä. Eilen minua kehotettiin ostoksille pampun voimalla. Olin ehtinyt selata lehteä Ärrällä valehtelematta alle minuutin, kun viereeni ilmestyi vartija, joka kohteliaasti ilmoitti, että "lehdet on tarkoitettu ostettavaksi, ei luettavaksi". Ymmärtäisin kyllä moisen, jos olisi seisonut edes viisi minuuttia sama lehti kourassani, selvästi jotain artikkelia tavaten. Minä sen sijaan bongasin kannesta kaksi mielenkiintoista juttua, joista halusin vilkaista missä laajuudessa niitä käsitellään. Olin tuskin ehtinyt löytää ensimmäisen jutun, kun minua jo paheksuvaan sävyyn yritettiin oikaista paremmaksi kuluttajaksi.

Posted by Henri at 09.11.04 13:56
Comments

Notta ostitko Playstä vai DVD Soonista? Huomasin nimittäin vasta, että R1-versiot ovat aineski tällä hetkellä reilusti edukkaampia.

Posted by: OlliS at 10.11.04 13:43

DVD-levyt tulevat Playn kautta. Taalan edullisuus kuitenkin houkutti tilaamaan valokuvaustarvikkeet jenkeistä, ne kun tulevat tullien ja verojenkin jälkeen jotakuinkin 50e Saksaa ja 100e Suomea halvemmiksi.

Posted by: Henri at 11.11.04 00:06