lokakuu 12, 2004

Ajanhallinnan ongelmallisuus

Minulla on viimeiset kolme-neljä vuotta ollut käytössäni sähköinen kalenteri. Ensin pitkään Palm IIIc ja sittemmin eri Series 60 -puhelimien kalenteri. Viimeisen parin kuukauden ajan olen kuitenkin joutunut luottamaan lähes pettämättömään muistiini.

Nokia 6600 -puhelimeni lakkasi nimittäin keskustelemasta Outlookin kalenterin kanssa, ja se ikäänkuin tappaa mobiilikalenterin käytettävyyden. Pointti kun on synkkaa ja lue. Synkkaussofta selvästi lukee sekä Outlookin että puhelimen tietokannat ja näyttää ruudulla, että kaikki menee prosessin mukaan. Lopussa ei kuitenkaan seiso kiitos, vaan ruutu, joka näyttää tuloksena "nolla synkronisoitua tapahtumaa".

Ratkaisina kaivoin vanhan uskollisen Palmini naftaliinista, sen kanssa kun ei koskaan ollut synkkausongelmia - en vaan viitsinyt kantaa erillistä laitetta aina mukanani. Ikäväksi yllätykseksi havaitsin Palmin akun kuolleen, virta ei kulje sisään, eikä koko laitos toimi kehtonsa ulkopuolella.

Paperikalenteriinkaan en viitsi vaihtaa, kun sitä saisi olla koko ajan säätämässä ihmisten siirrellessä palavereita päivästä toiseen, kun jollekulle kutsutuista ei ehdotettu aika sopinutkaan. Jos en olisi sillä tavoin Series 60 -uskovainen kuin olen, aloittaisin työpaikalla ruinauskampanjan uudesta WiFi-kommunikaattorista.

Saisikohan jostain käytettynä vähän tuoreemman Palmin (lähes olemattomaan) sopuhintaan?

Lisäys: Ja ikäänkuin tässä ei olisi tarpeeksi teknisiä ongelmia, kotitietokoneeni sisältä on alkanut kuulua omituista vinkumista. Joko kompuutteritontulla on hinkuyskä tai jokin liikkuva osa vetää viimeisiään. Toivon, ettei os aole kumpikaan kovalevyistä, vaan mieluummin jompikumpi tuulettimista. Marraskuun alussa on kuitenkin edessä uuden koneen hankinta. Kestäisipä vanha romu siihen saakka.

Posted by Henri at 12.10.04 13:08
Comments