syyskuu 25, 2004

Ist Wunderbar?

Perjantain työmatkalla onni potkaisi vasta toisessa käymässäni liikkeessä, ja niinpä Tunnelin Free Record Shopista lähti mukaan Rammsteinin Reise, Reise, ja nyt kun se on kuunneltu valehtelematta kymmenisen kertaa läpi, kykenen siitä jo varmaan jotain sanomaan.

Levy on kevyempi ja rennompi kuin mikään aikaisemmista Rammsteinin levyistä, mikä ei loppujen lopuksi minulle ole järin positiivinen mielikuva tämän bändin kohdalla - ankarin mättö on jäänyt levyltä kokonaan. Jotkut biiseistä kuulostavat myös hieman huolimattomasti kokoon kasatuilta, eikä levyllä ole vastustamattomia koukkuja kuin aivan muutama.

Vaan kyllä levyltä hyvääkin löytyy. Amerikan kertosäe tarttuu päähän kuin hampurilaisaterian rasvakerros verisuoniin. Moskaun taustalle hankitut t.A.T.u.:n (katso kommentti) neitoset toimivat hienosti yhteen Till Lindemanin jylhän äänen kanssa ja biisi rullaa kuin turboahdettu traktori, jonka kopissa on livebändi. Levyn hitaat biisit Ohne Dich ja Amour ovat tunnelmallisia ja herkkiä juuri sillä omintakeisella tavalla, jolla vain saksalaisen teollisuusmetallibändin kappaleet voivat olla.

Levyn paras kappale on kuitenkin jotain aivan uutta Rammsteinilta. Los on letkeä ja irtonainen kuin meksikolaisen kapakkabändi. Mielleyhtymä From Dusk till Dawnin juottolaan on väistämätön ja Rock'n'roll-rytmi huuliharppuineen saa jalan vispaamaan ja kropan keinumaan. Tämä on se biisi, joka tanssittaa vielä vuosienkin päästä.

Posted by Henri at 25.09.04 17:12
Comments

Moskaulla ei sulostele t.A.T.u vaan Viktoria Fersh.

Itse tykkään.

Posted by: Moira at 30.09.04 14:01

Seison korjattuna. Kiitos.

Posted by: Henri at 05.10.04 14:04