syyskuu 12, 2004

Englannin ensimmäiset päivät

Vierailun alkupuoli on ollut lammaspainotteinen. Matkalla etelään näimme (ero vaimosta taitaa vaikuttaa enemmän kuin luulinkaan - kirjoitin sulkuja edeltävän sanan ilman ääkköspisteitä, ja luin sen sujuvasti oikein. Lukeminen kannattaa aina - varsinkin oikolukeminen.) kanojen lisäksi lehmiä ja niitä eläviä lampaita. Tänään pöydässä oli kuollutta lammasta ja paikallisen videoliikkeen vieressä piipahtaessamme Kolibri onnistui peljästymään aivan erilaista lammastuotetta sen osoittautuessa yllättävän äänekkääksi.

Siitä videoliikkeestä mukaan löytyi alle seitsemällä paikallisella rahalla meille vasta R&A:han saapuva Ewan McGregorin ja Tilda Swintonin tähdittämä Young Adam.

Olemme viettäneet yhdessä hyvää löysää aikaa, kierrelleet kaupoissa ja katsoneet paljon televisiota. Mucha Lucha on riemastuttava piirretty uutuus, kanavasurfasimme läpi reilut sata digikanavaa ja elokuviakin olemme ehtineet tihrustamaan jo kolme. Welcome to the Jungle oli kauheaa roskaa - elokuvan hauskin hetki koettiin kiimaisen paviaanin purkaessa paineitaan pää alaspäin liaanista roikkuvan vapaapainitähden kasvoille. Edellinen lause kertonee kaiken tarvittavan. Jopa Christopher Walken näytteli selvästi alle kykyjensä ja joissain elokuvissaan hauska Sean William Scott oli suorastaan surkea.

Ensimmäistä kertaa vasta nyt näkemäni Finding Nemo sen sijaan teki minuun suuren vaikutuksen. Animaatio on käsittämättömän upeaa ja huumori puri kuin vimmainen haikala.

Iltaviihteeksi katsomamme Pumping Iron, dokumentti vuoden 1975 Mr. Olympia -kehonrakennuskilpailuista oli varsin valaiseva ja kertoi varsin uskomattomalla tavalla siitä tietystä naiiviudesta, jolla lajiin suhtauduttiin 70-luvulla. Epäilen vahvasti, että nykydokkareissa ei päästäisi näyttämään esimerkiksi nuorta haastajaa (Lou Ferrigno) popsimassa kotonaan steroidimömmöjä tai keskustelemassa huolistaan valmentajaisänsä kanssa 2 minuuttia ennen esiintymistään. Suihkussa hauiksiaan vertailevissa muskelimasoissa oli enemmän kuin lievää homoeroottista vetoa. Arnoldista oli muutama aivan riemastuttava haastattelu ja loistavia valokuvia.

Huomenna illalla on edessä lento pohjoiseen ja neljä tiukkaa päivää konferenssia. Jäämme odottamaan saanko yhteydet pelaamaan. Muutoin voi edessä olla lyhyt päivitystauko.

Posted by Henri at 12.09.04 01:17
Comments