syyskuu 10, 2004

Fanipoika tunnustaa

Olen tässä useaampaankin otteeseen keskustellut sekä vaimoni että Kolibrin kanssa siitä, etten ole aikoihin innostunut fanittamaan mitään sillä voimalla ja antaumuksella kuin nuorempana jaksoin. Fanaattisin trekkiys on jäänyt taakse, keräilykorttipelit eivät enää sytytä. Jim Steinman ei ole vuosiin tuottanut uutta superlatiivein kuvattavaa musiikkia. Joistain sarjakuvista, kuten Transmetropolitanista ja Alejandro Jodorowskyn tuotannosta sentään jaksan vouhottaa.

Ajattelin asiaa tarkemmin ja havaitsin sittenkin fanittavani jotain: internetin ihmeitä. Minua ei koskaan lakkaa ihastuttamasta se aika ja vaiva, jota ihmiset tuotoksiinsa upottavat jakaakseen jotain muiden kanssa. Joka päivä löydän jotain uutta, joka kirjaimellisesti pudottaa minut takapuolelleni tai saa kylkeni ratkeamaan silkasta huvituksen määrästä - tähän joukkoon kuuluvat blogit, animaatiot, pienet verkkopelit, valokuvagalleriat mitä ihmeellisimmistä aiheistä, humoristiset kirjoitukset, jne. jne.

Tämän revelaation kunniaksi vaihdoin työkoneeni taustakuvaa ensimmäistä kertaa nykyisessä työpaikassani eli reiluun kahteen vuoteen. Minua valvonut Illuminatin kaikkinäkevä silmä pyramidissa sai etualalleen sankarin, jonka tunnusmelodia on soinut päässäni jo kuukauden päivät ja nörttiyden puuskassani jaan kuvan kanssanne.

Magigal Trevor, Illuminatin asiamies
Magical Trevor

Toinen fanittamisen arvoinen verkkotuotos löytyi jälleen kirjoittamaan ryhtyneen ystäväni Mikin (jonka kirjoituksia siis myös määritelmäni mukaan fanitan) journaalista. PopCap Games, nuo sankarit sellaisten hittien kuin Zuma, Bejeweled, Big Money ja Bookworm takana ovat jälleen kerran saaneet aikaiseksi jotain nerokasta ja addiktiivista. Tuhotkaa tekin vapaa-aikanne Rocket Manialla.

Niille, jotka seuraavat Trek-fanitukseni uudelleensyttymistä ja katsomisurakkamme etenemistä tiedotan, että toinen tuotantokausi saatu kunnialla katsottua. Kunhan matka ja R&A ovat ohi, alkavat varsinaiset tsembalot.

Jälkikirjoitus: Tänään tyhjästä kodista lähtiessäni haistelin viimetöikseni vaimoni tyynyliinaa. Viikossa ehtii tulla ikävä. Ennenkaikkea taidan kuitenkin fanittaa Jaana-Maria.

Posted by Henri at 10.09.04 10:42
Comments