elokuu 18, 2004

John Sayles

Lueskelin Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin mainoslehteä, ja vaikka joukkoon mahtuu jos jonkinmoista mielenkiinnon nostattajaa (niistä myöhemmin), niin minun silmäni tarttuivat salamana yhteen elokuvaan.

Top-10-listan tekeminen R&A:ssa näkemistäni noin 200 elokuvasta olisi melkoinen urakka ottaen huomioon ohjelman tiukan tason - varsinkin kun katsotaan 90-luvun loppupuolen festareita. Olen kuitenkin melko varma, että tällaiselta listalla (jonka saatan hyvinkin tehdä kun festarit lähestyvät) löytyisi John Saylesin Los Hombres Armados, joka teki minuun sellaisen vaikutuksen vuonna 1998, että Kiasman surkeaakin surkeampi äänentoisto ja kivikovat penkit unohtuivat siihen paikkaan. Ja se on paljon se. Tänä vuonna R&A:ssa nähdään Saylesin uusin Silver City, rikostarinaksi puettu poliittinen satiiri, jonka virallinen saitti "Dickie" Pilager for Governor of Colorado ei jätä arvailun varaan keneen pilkkakirves on kohdistettu. Tämä on listallani ykkösenä.

Tästä innostuneena tarkastin vaihteeksi Los Hombres Armadosin saatavuuden dvdeellä, ja voi pyhä jysäys, sehän on ollut jo vajaan vuoden nettikaupoissa jenkkilevynä. Tilaus lähti heti. Elokuvasta ei ole kaiketi järjestetty Suomessa kuin tuo yksi teatteriesitys Kiasmassa 1998, mutta yritän parhaani mukaan sivistää ystäväni hankkimallani dvd-versiolla.

IMDb tietää kertoa, että Sayles on ahkeroinnut mainitsemieni elokuvien välissä useammankin pitkän elokuvan, joista ainakin Limbo herätti mielenkiintoni.

Niille, jotka seuraavat: epävirallisesti 650 meni rikki tällä viikolla hankittujen kolmen Kaurismäen, Pakulan The Parallax Viewn ja Van Santin To Die Forin myötä. Epävirallisesti siksi, että ne seitsemän kausipakettia DS9 odottavat vielä englannissa Lento-öttiäisten kirjahyllyssä. Kun kaikki tilatut saapuvat perille, luku on 653.

Posted by Henri at 18.08.04 01:01
Comments