elokuu 04, 2004

Lööppien kertomaa

Kovin kummoista medialukutaitoa ei tarvitse omata havaitakseen kumpi suurista valtakunnallisista iltapäivätabloideista on ostanut yksinoikeuden formulatähden häihin, ja kumpi on jäänyt varikolle valittamaan - katkerana. Hyvin katkerana.

"Satuhäät" vai "Skandaali - ministeriö vaatii selvitystä"? "Kuherruskuukausi Suomessa" vai "Kimi osti poliisit"? "Uudet upeat hääkuvat" vai "Poliisit riitelevät häiden laskuista"?

Otsikot ovat vähän sinnepäin, eivätkä aivan samoilta päiviltäkään, mutta luotan siihen, että tämän blogin lukijoilta sitä medialukutaitoa löytyy. Kertoohan sekin jotain, että yhden keskenkasvuisen moottoriurheilijan häistä riittää otsikoita kolmeksi päiväksi.

Posted by Henri at 04.08.04 18:49
Comments

Vai olisiko se niin, että toinen lehdistä pitää julkimoiden hääkuvia tärkeämpinä kuin sitä, että lakisääteisten toimiensa sijaan poliisi vahtii, että tavikset eivät eksy tulkkujen juhliin?

Tulkkuhan on lyhenne sanoista "Turha julkkis"...

Kolikolla on aina kaksi puolta. Paitsi jos paikalla on lakimies... Silloin ei kaksi puolta riitä...

Posted by: at 04.08.04 20:39

Tämä tulkinta vaatisi ennakko-oletuksen, että jommalla kummalla näistä roskalehdistä olisi edes jonkinlaista journalistista selkärankaa. Ja koska kiistämättömät todisteet joka ikinen päivä osoittavat vastakkaista, niin tällaista olettamaa ei voida tehdä.

Posted by: Henri at 05.08.04 00:43

Jäi ekasta yhteystiedot, mutta painotan silti tuota min. kahta kolikon puolta tässäkin.

Iltapäivälehdillä on tasan saman verran selkärankaa kuin meillä lukijoillakin! Painavat sitä mitä me luemme...

Suosittelen lukemaan seuraavan kirjanäytteen http://www.guardian.co.uk/weekend/story/0,3605,1271933,00.html Kertoo meistä ehkä enemmän kuin haluaisimme ehkä tietääkään...

Posted by: Santtu at 05.08.04 01:15

Mutta "me" haluamme lukea sitä kuitenkin osittain siitä syystä että iltapäivälehdet kirjoittavat siitä. Iltapäivälehdet muokkaavat ihmisten medianäkymää pelottavankin paljon. Iltapäivälehdet ylläpitävät kulttuuria, jossa niiden kirjoittamilla helpoilla (eli halvoilla) jutuilla menestyy. Tiedostamatta tai ei.

En jaksaisi nyt väitellä vastaan sille että "kansalle pitää kirjoittaa mistä kansa haluaa lukea - se on vain palvelus", joten päädynpä vain muistuttamaan että asiasta on muitakin mielipiteitä.

Posted by: Ilari Kajaste at 07.08.04 13:55