heinäkuu 02, 2004

Out of control

Juhannus-viikonloppuna vitsailin Jaana-marille, että eikö olisi mukavaa, jos ostaisin kesäloman jokaisena päivänä vähintään yhden dvdeen. Ajatus 25 uudesta dvdeestä kuukaudessa tuntui hupaisalta. Enää ei kuitenkaan naurata.

Maanantaina poimin Anttilan alesta Sam Raimin Darkmanin, Kevin Spaceyn kohtuulliseksi mainitun ohjausdebyytin Albino Alligator, jopa erinomaiseksi kehutun pienimuotoisen scifipätkän Frequency sekä kökkö-höyrypunk-länkkäri Wild Wild Westin (arvelin, että 3 euroa olisi kohtuuhinta tästä hirvityksestä, mutta että kyllä sekin pitäisi yleissivistyksen nimissä nähdä).

Aloitimme elokuvaviikon nollaamalla aivot WWW:llä, ja täytyy sanoa, että harvoin on Bellucci-säännön Hayek-varianttia koeteltu näin kovasti. Elokuva on paikoin kaunis kuin mikä (enkä nyt puhu pelkästään Salman pakaroista) ja siinä on muutama ihan hauska vitsikin, mutta hyvä tavaton, että se on typerä. Juoni on typerä, hahmot käyttäytyvät typerästi ja agenttiemme vimpaimetkin ovat suurelta osin typeriä. Tämänkin elokuvan on tarinan mukaan pilannut Hollywoodin Suuri Saatana, tuottaja Jon Peters. (Lisävalaistusta etsiville suositellaan haastattelupätkää An Evening with Kevin Smith, jossa Smith kertoo kaiken oleellisen Petersistä).

Tiistaina Jaakko houkutteli minut Free Record Shopiin ja mukaan tarttui pitkään kaivattu Hero, jonka aikanaan omistin R3-versiona, mutta koko siinä painoksessa oli virhe, jonka vuoksi jouduin sen palauttamaan näkemättä elokuvasta enempää kuin 5 ensimmäistä minuuttia. Ja olipa hyvä elokuva. Olipa kaunis elokuva. Hyvä tavaton että olikin.

Keskiviikkona ohimennen Anttilan läpi kulkiessani poimin hyllystä Calender Girlsin ja Equilibriumin ("suomeksi" Cubic??? Mikä vika sanatarkassa käännöksessä olisi ollut?). Illalla katsoimme molemmat elokuvat ja ensimmäisestä pidimme kovasti. Nauroimme kyyneleet silmissä onnellista naurua - tämän parempaa feel good -leffaa saa hakea. Equilibriumissa sen sijaan raivostutti hölmöistä lähtökohdista rakennettu ennalta-arvattavan tarina. Muutamaa käheyttä lukuunottamatta elokuva oli melkolailla köyhän miehen Matrix (mikä on kokolailla vähän, ottaen huomioon millainen järjen riemuvoitto Matrixin tarina on).

Tänään torstainakin kävin Anttilassa, mutta houkutuksista huolimatta säilyin kovana. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä kotiin palatessani eteisessä odottivat animaatioelokuvat Cowboy Bepop - The Movie ja Les Triplettes de Belleville. Saimme Lissun seuraksemme ja aloitimme Cowboy Bepopilla. Ja sehän oli ihan täyspäinen anime-leffa. Monissa näkemissäni japanimaatioissa juoni tuppaa karkaamaan tekijöiltä aivan minne sattuu (tämä ei aina kuitenkaan ole pelkästään huono asia, kuten esimerkiksi hulvaton Dagger of Kamui osoitti), mutta tällä kertaa homma pysyi hanskassa ja viihdytti koko rahan edestä. Toiseen leffaan ei sitten enää ollutkaan aikaa.

Kun iltapäivällä katselin itsekseni Markku Pölösen Baddingin, joka oli varsin sympaattinen, nousi tämän vuoden katsottujen elokuvien saldo 114, eli eivät ne levyt katsomattomina hyllyssä sentään pölyynny. Lomaa on kulunut virallisesti neljä päivää ja kokoelmaan on löytänyt tiensä yhdeksän uutta elokuvaa. Tällä vauhdilla saan vetää hätäjarrusta viimeistään 50. kesälomaleffan kutkuttaessa sormiani ale-laarissa tai webbikaupassa. Hurjaa.

Posted by Henri at 02.07.04 00:40
Comments