kesäkuu 27, 2004

Terveisiä nöf-nöf-landiasta

Toiset paastoavat, me elämme kuin porsaat.

Totesimme Jaana-Marin kanssa, että jos aiomme tehdä ilalla räiskäleitä, niin tarvitsemme kermaa vaahdotettavaksi. Päivälliskana kaipasi myös seurakseen vuohenjuustoa, eikä yksi levy suklaata varmasti heilauttaisi vaakaa suuntaan tai toiseen.

Vanha totuus kuitenkin sanoo, että nälkäisenä ei pitäisi mennä kauppaan. Jaana-Mari päätyi halajamaan müslipatukoita (2 pakettia) ja minulle puolestaan tuli Tex-Mex-hyllyn edessä hirvittävä himo nachoihin ja juustosalsaan. Nämä herätehankinnat vielä kykenee jotenkin selittämään, mutta mistä päätyivät kuittiin sitruunakuivakakku, pakastesitruunaviinerit, toinen suklaalevy, lakritsajäätelö ja Daim-pakastemantelikakku? Se lienee niitä elämän ikuisia mysteereitä - meillä ainakaan ei ole asiaan osaa eikä arpaa.

Tänään siis kanafilettä vuohenjuustolla sekä täytettyjä paprikoita ja tomaatteja. Eilen kermapippurijuustosipulikastikkeella höystettyjä porsaan sisäfilepihvejä sekä juustoröstiperunapalleroita. Ja vielä on juhannusta jäljellä.

Raporttimme Blockin Perheen Keittiöstä™ päättyy omalaatuisimpaan kulinaristiseen mielihaluun, joka pitkiin aikoihin on kohottanut päätään hellamme ääressä. Eilen halusin välttämättä paistaa pekonia ja mustaa suklaata, eli löytyihän sille toiselle suklaalevylle sittenkin selitys. Jatkoraportti seuraa, mikäli kokeilusta tulee menestys.

Posted by Henri at 27.06.04 17:06
Comments

Miten pirussa suklaata paistetaan????? Siis niin ettei se vain pala kiinni pannuun pekonin kanssa?

Posted by: Dragon at 27.06.04 18:37

Siihen on on aivan oma kikkansa, jonka vain mestarikokit tuntevat, eivätkä he sitä muiden kanssa jaa ...

... ja näin ollen minunkin kokeiluni päättyi sankkaan savuun ja mustuneeseen suklaapekoniin.

Kuningasajatus oli kärventää ensin pekoninsiivu rapeaksi, sitten asettaa sen päälle rivi tummaa taloussuklaata ja antaa suklaan sulaa nopeasti sianihraan kiinni.

Ensimmäinen kokeilu nautittiin kuumana, ja sellaisena se jotakuinkin vastasi odotuksia. Ensi kerralla emme ole niin kärsimättömiä, vaan pistämme lautasen hetkeksi jääkaappiin ja annamme herkun viiletä.

Posted by: Henri at 27.06.04 18:46

Te olette molemmat raskaina. Ei ole muuta selitystä.

:-)

Posted by: Janne at 27.06.04 20:57

Painoni nousi 5 kiloa vain lukiessa tuota.

Posted by: Dragon at 27.06.04 22:07