kesäkuu 09, 2004

600!

Piti oikein omasta blogista tarkistaa, missä vaiheessa viidensadan hankitun deeveedee-levyn raja meni rikki. Siitä ei ole kuin kuusi kuukautta ja rapiat. Sata dvdeetä puolessa vuodessa ei ole paljon, eihän - eihän?

Itseasiassa kuusistaa meni rikki jo eilen, kun postiluukusta tupsahtivat Bubba Ho-Tep ja Zatoichi, mutta jätin rajapyykin mainitsemisen tälle päivälle, koska saimme dokumentoitua pinon vasta nyt. Kuvassa ovat lainassa olevia levyjä lukuunottamatta kaikki reilun viiden vuoden aikana hankitut levyt. Ja se mainittu punainen sohva on niiden takana. Käsiini olen valinnut kokoelmani helmet, Criterion Collectionin kolmen levyn painoksen Terry Gilliamin mestarillisesta Brazilista ja ehkäpä kaikkien aikojen parhaan televisiominisarjan I, Claudius.

Tahtia kuvaa toki se, että tänään kuusisataa levyä jäi historiaan, kun Anttilassa käsiin tarttui Best in Show -hemmojen uusin, folk-musiikki-muka-dokumentti A Mighty Wind.

Bubba Ho-Tep katsottiin eilen hyvässä seurassa ja todettiin erinomaiseksi. Joe R. Lansdalen kirjoittamalta ja Bruce Campbelin tähdittämältä kulttielokuvalta odotin kauhukomediaa ja gorefestiä, mutta se osoittautuikin lämminhenkiseksi ja pistämättömän hauskaksi komediaksi kahdesta vanhasta miehestä - nämä miehet ovat Elvis ja mustaihoinen J.F.Kennedy jahtaamassa cowboy-muumiota texasilaisessa vanhainkodissa, mutta silti. Dialogi on näppärää ja sivuhahmot herkullisia, mutta Campbell ja Ossie Davis pääosissa tekevät niin täydelliset rollisuoritukset, että elokuvan - sanoisimmeko hetkittäin epäuskottava - juoni jää taka-alalle.

Tänäänkin onnistuimme houkuttelemaan paikalle leffavieraan, ja vuorossa oli tuorein tulokas A Mighty Wind. Leffa oli hauska ja karikatyyrit hupaisia, mutta terävin särmä This is Spinal Tap!istä ja Best in Showsta oli jäänyt jonnekin matkan varrelle. Kaikki tuntui liian helpolta. Sääli. Toisaalta, kyllä elokuvan aivan mielikseen katseli.

Posted by Henri at 09.06.04 23:44
Comments

Kunnioitettavaa! Tota...missä sä pidät niitä?

Posted by: Antti at 10.06.04 00:53

JEESUS!!!

Luulin nähneeni kaiken, kun näin kenkävuoren. Vaikuttavaa tämäkin, noistahan rakentaisi majan.

Oletko ihan varma, ettei sulla ole jotain leffaa kaksin kappalein?

Onnittelut...kai..

Posted by: Mindy at 10.06.04 09:58

Antti, eiväthän nuo vie kuin 14 hyllyriviä. On toki ongelmallista, että dvdeille on tällä hetkellä varattu "vain" 11 riviä. ;-)

Mindy, tietenkin olen. Sitä varten on Excel ;-)

Osa elokuvista on toki myös videokasetilla jossain laatikossa. 400+ elokuvan vhs-kokoelmasta kun en ole jaksanut pitää kirjaa vuosiin. Niistä pitäisi varmaan päästä eroon vähitellen.

Posted by: Henri at 10.06.04 10:09

Kilpailun paikka. Montako levyä pystyy tunnistamaan tuosta kuvasta pelkän rakeisen selän perusteella? Käsissä olevie elokuvia ei lasketa. Omaan silmääni osuu ekana Kummisetäboksi, Monty Pythonien Lentävä sirkus, Absolutely Fabulous boksi, Shogun-boksi ja Breakdancing (Miten tun nistankin juuri sen selän?).

Posted by: J-Ko at 10.06.04 14:21

Tuplaboksit ovat helppoja bongauksia. Kannattaa myös etsiä kahta tai useampaa pohjaväriä hyödyntäviä selkämyksiä. Tai harvinaisempia värejä, kuten ruskeaa.

Vähän helpottaa myös se, että levyt eivät ole aivan täydellisessä epäjärjestyksessä; usein vierekkäin on esimerkiksi saman ohjaajan teoksia.

Ja ainakin yhden levyn nimi on kirjoitettu niin isolla, että sen pystyy lukemaan tuostakin kuvasta.

Noilla ohjeilla pitäisi löytyä ainakin kymmenen leffaa lisää. ;-)

Posted by: Henri at 10.06.04 15:24

Jo meni nortteilyksi...

En tunnista kuin LotRin. Ja tavallaan se on hyva asia ;)

Posted by: Kolibri at 10.06.04 16:02

Kunnioitettava kokoelma. Meidän hyllystämme (josta myös loppuu tila) löytyvillä levyillä saisi juuri ja juuri peittymään makuuhuoneen pienen jakkaran, jos huijaa hieman kuvakulman kanssa.

Posted by: Toni at 11.06.04 15:15

Whooah! Eipä vaikuttava näky... ;-)

Posted by: Tomppa at 11.06.04 16:01

Pistettän tunnistettuihin selkämyksiin myös Mission Impossible 2, Amelie & Liftari

Posted by: at 14.06.04 11:28