toukokuu 18, 2004

Muotokuvailua

Täksi illaksi oli sovittu moutokuvasessio Mikan kanssa, tarkoituksenamme lopettaa norjalaisvillapaitavitsit kertaheitolla. Ja kuin tilauksesta (heh heh) postiluukusta putosivat pari viikkoa sitten suoraan valmistajalta tilaamani Sto-Fen-salamanpehmentimet. Avattuani paketin olin vähemmän kuin otettu, harvoin olen maksanut kahdesta pienen pakasterasian näköisestä muovikiposta lähemmäs 40 euroa postikuluineen.

Joskus totuus on kuitenkin mainosmiehen kiertoilmaisuja ihmeellisempää, ja tuote yllättää positiivisesti. Sto-Fenin tapauksessa kävi juuri näin - tarkoitukseen valetut kipot sopivat kuin... eh.. valettuina 550EX:n ja 420EX:n (joka viereisessä kuvassa laukeaa ensin mainitun langattomasti ohjattuna) eteen ja pehmensivät lähietäisyydeltäkin ammutun valon, niin, että varjoa tuskin huomaa.

Otin Mikasta viitisenkymmentä kuvaa, joista neljä parasta pääsevät arvovaltaisen raadin suurennuslasin alle. Tärkeintä kuitenkin oli sekä kuvaajan että mallin tyytyväisyys rupeamaan. Minä sain annettua ystävälle hyvän mielen, ja kokeiltua uutta laitteistoa heti tositoimessa.

Sto-Fenin suurin etu on sama, kuin langattuman salamajärjestelmänkin: helppous. Jos tahdon lähteä keskelle ei-mitään kuvaamaan ihmisiä vaikkapa vanhan talon raunioihin, niin saan ilman sen suurempia järjestelyitä paikan päälle kaksi pehmää valoa tuottavaa valonlähdettä, eikä minun tarvitse pelleillä ylimääräisten johtojen kanssa, enkä myöskään tarvitse paikalle ylimääräistä avustajaa pitelemään heijastinkankaita. Salamalle voisi kyllä vielä hankkia kevyemmän jalustan. Ja sitten tarvitsen...

Itse asiassa olen tällä hetkellä melko tyytyväinen kalustoomme. Jos Jaana-Mari päättää hankkia makrolinssin, niin minä osallistunen kustannuksiin, sillä saan samalla eriomaisen muotokuvalinssin, mutta ei sekään välttämätön ole. Nyt kun vielä saisin kuvattua enemmän ja niitä otoksia esille. Toissailtanakin tuli otettua useampi esittelykelpoinen maisemakuva.

Posted by Henri at 18.05.04 23:12
Comments

Artikkelin Sto-Feniä ei ilmeisesti ole käytetty yksin artikkelissa olevan kuvan valaistuksessa? Miten on mahdollista, että seinään heijastuva varjo on samalla puolella kasvoja kuin mihin valo on näennäisesti sivulta osunut?

Posted by: Ihmettelijä at 19.05.04 09:01

Kaksi salamaa, kaksi Sto-Feniä.

Posted by: Henri at 19.05.04 11:08