toukokuu 12, 2004

Rasva on SE sana

Tänään hankkimani venäläinen toimintaelokuva [Anti]Killer saa odottaa ainakin huomiseen, sillä tämän illan viihteeksi kaivoimme hyllystä 70-luvun fiftarikoulumusikaali-klasskko Greasen. Itse olen nähnyt leffan viimeksi - ja ensimmäistä kertaa - kuusi vuotta sitten Espoo Cinén ulkoilmanäytöksessä. Silloin meno ja meininki villitsi festariyleisön tavalla, jonka kanssa kotisohvamme flegmaattiset hurraahuudot eivät kerta kaikkiaan kykene kilpailemaan. Oli ehkä virhe katsoa elokuva ilman seuraa - ja alkoholia.

Tiukinta elokuvassa on edelleen Barry Gibbin nimikkokappale: rasva todellakin on se sana. Edelleen. Sen sijaan elokuvan tekoaikaan 30- (Olivia Newton-John) ja 35- (Stockard Channing) -vuotiaat naistähdet ovat tiukkoja korkeintaan ikäisikseen, eivätkä vakuuta hädintuskin 18 täyttäneinä teinihempukoina. Vain hieman nuoremmat miesnäyttelijät eivät hekään kovin juveniilia vaikutelmaa anna. Travoltan teini-irvistys on suorastaan kivulias.

Kun elokuvan herkimmät hetket nähdään Travoltan ja Jeff Conawayn välillä, niin tuskin koskaan katson Babylon 5:ttä samoin silmin. Kyllä tässä silti edelleen on jotain taikaa - camp-sellaista, jos ei muuta. Ja kunhan tanssilattialle asti päästään, niin Travolta näyttää taas, kuka on kunkku.

Jos viidenkympin rajapyykin tänä vuonna ohittanut Travolta ja lähempänä kuuttakymppiä kekkaloiva Newton-John saadaan Grease 3:n sivurooleihin, niin pakko kai se on nähdä.

Posted by Henri at 12.05.04 22:26
Comments