toukokuu 05, 2004

Paholaisen selkäranka

Eilen katsomisvuorossa oli Anttilasta pilkkahintaan poimittu Guillermo del Toron kehuttu kummitustarina El espinazo del diablo. Elokuva yllätti positiivisesti keskittymällä turhan pelottelun sijasta henkilöhahmoihinsa ja olemalla samalla mainio ajankuva Espanjan sisällissodan aikaisesta poikakodista.

Veteraaninäyttelijä Federico Luppi oli loistava kuten aina (muistan aina ylistää John Saylesin Los Hombres Armadosia) ja lapsinäyttelijätkin enemmän kuin kelvollisia. Tunnelmaltaan elokuva oli oikeastaan onnistunut risteytys samana vuonna valmistuneesta Amenábarin The Othersista ja 80-luvun parhaasta nuorisokuvauksesta Reinerin Stand by Mestä.

Del Toron seuraava, pian Suomenkin teatterihin ehtivä, Hellboy sai juuri yhden uuden katsomispontimen, kun ennen lähinnä Mimicistä ja Blade IIsta tuttu del Toro osoitti osaavansa myös ohjata.

Dvdeen lisämateriaaleista havaitsime myös del Toron hämmentävän yhdennäköisyyden varsin tunnettuun "syntymässä erotettuun" ohjaajapariin. Nyt nämä kolmoset ovat kuin mustikka, mansikka ja puolukka.


Joukkoon voisi toki liittää erään monelle lukijalle tutun nuoren suomalaisen Ranskassa vaikuttavan ohjaajalupauksen.

Posted by Henri at 05.05.04 11:22
Comments