huhtikuu 13, 2004

RSS pelastaa maailman

(Melkein) tähän päivään saakka olen ollut siinä uskossa, että RSS ja muut syndikointimenetelmät ovat vain teknologafetisistinen alaviite blogosfäärin tarjonnassa, mutta tutustuttuani Jannen, Kolibrin ja samikin neuvosta Bloglines-palveluun, on minusta hyvin lyhyessä ajassa tullut tosiuskovainen.

Bloglinesin kautta saan tilattua lempisarjakuvani, duuniin liittyvät mobiili-uutiset, BBC:n ja muiden tuoreet uutiset sekä blogeja, linkkilistoja ja muuta mukavaa sydämeni kyllyydestä. Ja kaiken tämän saan saman helpon ja ystävällisen käyttöliittymän alle.

Viimeisen naulan epäuskoni arkkuun löivät lempilinkkisaittini What the Fuck?! ja Sensible Erection omilla feedeillään, joten tänään en ollut enää kuin laimeasti yllättynyt törmätessäni BitTorrentteja jakelvaan rss-feediin.

Asiaa tarkemmin tutkiessani löysin mainion 2RSS.com-hakukoneen ja -listauksen. Tämän kanssa kulunee tunti jos toinenkin. Vielä kun Hesari ja Dark Horizons tarjoaisivat feedit, niin olisin pykälää onnellisempi.

Muutenkin on mukava nähdä, että muutkin kuin teknohörhöt ottavat uudet teknologiat vakavasti. Vain viikko sitten sain lukea sosiologian näkövinkkelistä tehdyn tulevaisuustutkimuksen (valitan, en voi linkittää) aiheesta "kuinka blogit, vertaisverkot, online-roolipelit ja vaihtoehtotodellisuuspelit muutavat tulevaisuuden työyhteisöjä". "Hyvää shittiä", niin kuin meilläpäin sanotaan.
Tulokset painottivat nopeasti tarpeen mukaan syntyviä ja jäykät rakenteet ohittavia asiantuntijatiimejä, välitöntä kommunikaatiota sekä vahvan online-identiteetin tuomia etuja.

Ja ikään kuin tässä ei olisi tarpeeksi, Elokuvia ja Valokuvia tarjoaa kesän kuumimman muotivinkin, sinisestä loimusametista tehdyn pupuhaalarin miehille. Onneksi vaimollani on myös ompelija-artesaanin koulutus.

Posted by Henri at 13.04.04 19:33
Comments

http://www.helsinginsanomat.fi/apua/uutisotsikot/ tuollaista tarjoaa HS vaan ei taida mennä ihan speksien mukaan?

Posted by: Matti at 13.04.04 22:42

Voitko antaa mitään lisätietoja tuosta mainitsemastasi sosiologian näkövinkkelistä tehdystä tulevaisuustutkimuksesta? Otsikko kun herätti kiinnostusta lähes jokaisella sanalla. Onko tuota tutkimusta mahdollisuutta päästä lukemaan jotain kautta? Tai jos tutkimus oli vasta työvaiheessa, niin onko samasta aiheesta kenties tulossa myöhemmin julkaistavaa materiaalia?

Hienoa että sinäkin suosit RSS:ää. Syndikointimenetelmät ja standardirakenteiset dokumenttien esitystavat voivat hyvin olla erittäin merkittävä juttu tulevaisuudessa.

Posted by: Ilari Kajaste at 14.04.04 13:57

Kyseessä oli varsin hintava yksityinen tutkimusraportti, jota tuskin verkosta löytyy.

Posted by: Henri at 14.04.04 19:16

Mutta Sanomalehti Kaleva tarjoaa rss-syötettä
http://www.kaleva.fi/rss/index.xml
jos uutiset kiinnostavat.

Posted by: tomppa at 26.04.04 23:39