maaliskuu 30, 2004

Ryhtyisinkö threreministiksi?

Katsoimme eilen Jaakon kanssa pitkästä aikaa Tim Burtonin Ed Woodin, ja olin taas kerran unohtanut kuinka loistava elokuva kyseessä on. Teokseen on upotettu sellainen määrä yksityiskohtaisuutta ja palavaa rakkautta elokuvantekoon, että sydän tahtoo pakahtua. Depp ja eritoten Martin Landau pääosissa ovat ilmiömäisiä.

Dvdeen lisämateriaalia selaillessamme tutustuimme (minulle häpeäkseni ennen tuntemattomaan) soittimeen elokuvan äänimaailman - ja tunnistettavasti oman aikakautensa scifi-äänien - takana, eli thereminiin ja täytyy sanoa, että päheämpää instrumenttia saa täsätä ulottuvuudesta hakea. Kukapa ei haluaisi luoda scifististä musiikkia heiluttelemalla käsiään ilmassa?

Thereminin soitto vaatii hyvää kolmiulotteista hahmotuskykyä (se on kunnossa) ja täydellistä sävelkorvaa (no niin, eiköhän unohdeta koko ajatus).

Lopuksi tahtoisin jakaa kanssanne Criswellin viisauden Ed Woodin Plan 9 from Outer Space -spektaakkelista:

- Greetings, my friends. We are all interested in the future, for that is where you and I are going to spend the rest of our lives. And remember, my friends, future events such as these will affect you in the future.

Posted by Henri at 30.03.04 10:53
Comments

Minäkin näin Thereminin ensimmäistä kertaa vähän aikaa sitten Siniaallon keikalla ja olen kyllä itsekin aivan myyty. Nuottikorvaa kyllä löytyisi reippaasti mutten siitä kolmiulotteisesta hahmotuskyvystä ole niin varma. Huido sinä, minä sanon mihin suuntaan ja kuinka paljon :)

Posted by: nanda at 30.03.04 17:52