maaliskuu 20, 2004

World Cinema

Play.comissa on taas mielenkiintoinen kansainvälisen elokuvan alennusmyynti ja niinpä minä onnistuinkin kasvattamaan oman dvd-hyllyni maavalikoimaa kahdella uudella, eli Venäjällä (Russkij kovcheg ja Brasilialla (Cidade de Deus) ja siinä samalla kahdella erinomaiseksi kehutulla elokuvalla.

En pidä mitenkään itseisarvoisena kerätä elokuvia kaikista maailman maista, joissa niitä tehdään, mutta mielelläni ottaisin listalleni ravisuttavia tai viihdyttäviä elokuvia erilaisista kulttuureista.

Tällä hetkellä listalla ovat (edustettujen dvdeiden lukumääräjärjestyksessä) USA, Iso-Britannia, Ranska, Suomi, Japani, Hong Kong, Espanja, Australia, Italia, Kanada, Ruotsi, Saksa, Intia, Etelä-Korea, Meksiko, Tanska, Uusi-Seelanti, Kiina, Hollanti, Irlanti, Bosnia-Herzegovina, Norja, Argentiina, Thaimaa, Tsekki ja ensi viikolla siis nuo uudet Venäjä ja Brasilia.

Helpoimmat lisättävät lienisivät Puola (Kieslowski) ja Itävalta (Anttilan alestakin löytyvä mainion raadollinen Hundstage). Kauniilla ja riipivällä Kandaharilla listaan saisi myös Afganistanin, jolloin päästäisiin jo kolmeenkymmeneen eri maahan.

Seuraavaksi pitäisi varmaan siirtää katse Kaakkois-Aasiaan, jossa lienee ainakin muutama maa, jossa tehdään laatuelokuvia, vielä edustamatta. Euroopan puolelta muistan törmänneeni dvd-hyllyllä joskus ainakin yhteen kehuttuun belgialaiselokuvaan - vielä kun onnistuisin muistamaan sen nimen.

Ehdotuksia ja suosituksia otetaan vastaan.

Posted by Henri at 20.03.04 01:27
Comments