maaliskuu 08, 2004

Nopeus ja sen suhteellisuus

HTV:n Welho pro on siitä "hauska" web-yhteys, että koskaan ei tiedä mitä putkesta tulee, tai pikemminkin millä vauhdilla. Viime torstaina latasin uusimman Enterprisen (joka otti taas vaihteeksi aimo harppauksen isossa juonessa, hyvä niin) reilussa tunnissa, mittarien näyttäessä keskimääräiseksi siirtonopeudeksi 330MBph eli noin 750 kbps eli "ihan kivasti".

Koko eilisen yön siirtonopeus on ollut kuin reumaisella etanalla, ja mittariohjelman statistiikka kertoo keskiarvoiseksi nopeudeksi 10MBph eli noin 23kbps, reippaasti alle sen, minkä olisin saavuttanut vanhalla puhelinlinjalla ja modeeminmopollani. Onneksi en kuitenkaan enää maksa minuutilta, enkä kilotavulta. Eikä minulla varsinaisesti kiirekään ole, mutta koko viikonlopun HTV:n yhteys täällä Etelä-Kalliossa jumitti tavalla, joka tekisi tervatynnyrillisen juonnistakin nopeuslajin. En voi sanoa suuremmin nauttivani, jos Hesarin etusivu latautuu kaksi minuuttia.

Raporttimme nörttilandiasta päättyy tähän.

Posted by Henri at 08.03.04 08:43
Comments

Ei niistä muistakaan kotiyhteyksistä ikinä mitään tiedä. Welho Prolla on vain muka oikeutetumpi selitys jatkuvaan pätkimiseen, kun "yhteysnopeus saattaa vaihdella". Nimim. taas kerran raivon partaalla eilisiltana

Posted by: Hinku at 08.03.04 09:25