maaliskuu 02, 2004

Kuukkelit ja anonymiteetti

Minua pyydettiin kirjoittamaan Kuukkeleista, joten minä kirjoitan. En minä muuten, mutta kun pyydettiin.

Ensimmäisenä tulee mieleen, että aikanaan puhuttiin mahdollisesta palkintogaalasta, jossa parhaimpiinsa pukeutuneet ja tärkätyihimpinsä tälläytyneet bloggaajat kävisivät pokkaamassa pystinsä ja pitämässä lyhyen, mutta tahallisen teennäisen kiitospuheen. Kamerat räiskyisivät kuin suuremman maailman gaaloissa konsanaan. Iltapukumuotia ruodittaisiin blogeissa pitempään kuin itse palkintoja. Kuka viihtyi kenen seurassa, ja ketkä lähtivät yhdessä jatkoille?

Entäpä anonyymit bloggaajat? Uskaltaisivatko nuo kärkeväkieliset sanan säilän sankarit (sieltä se taas tuli) astua parrasvaloihin? Paljastuisiko viimein kuka on Kysyn Vaan, kysyn vaan? Toisaalta, mikä estäisi viittä eri ihmistä ilmoittamasta olevansa MitVit, ja millä todennettaisiin, että nämä ovat juuri ne viisi ihmistä, jotka Kysyn Vaa... eikun MitVitiä kirjoittavat?

Mikä hemmetti, paitsi terve järki, estäisi esimerkiksi minua julistamasta olevani Kysyn Vaan, MitVit, Kuhla, Mindy, Khilou, Benrope ja sekä Tira että Misu? Korkeintaan se, ettei vuorokaudessa riitä aikaa kaikkien noiden juttujen kirjoittamiseen, kun pitää omistatua välillä muillekin asioille. Tai niinhän minä väitän. Ehkä minäkin jujutan kaikkia niin sanotulla elämälläni, istun eristyssellissä, vailla kosketusta ulkomaailmaan ja kirjoitan puolta Pinserin Top-listan blogeista.

Omista ehdokkuuksistani minun täytyy todeta, että kyllä käy kanssaehdokkaita sääliksi, kun minulla on tuplasti paremmat mahdollisuudet molempiin palkintoihin. Tagline-ehdokkuuksissa on erikseen listattu molemmat viimevuotiset alaotsikkoni, kun muilla on vain yksi ja Harraste-kategoriassa minulla on kaksine harrastuksineni yhtä selkeä etulyöntiasema.

Sinänsä blogipalkinnot ovat pienen piirin hauska sisäpiirivitsi tai mahdollisuus mitä huikeimpiin salaliittoteorioihin. Minä tunnen henkilökohtaisesti raatilaisista neljä, mutta aivan yhtä hyvin minun pullani eivät ole uunissa, kuin sillä ehdokkaalla, jonka paras kaveri, esimies, ex-tyttöystävä ja opiskelijayhdistystoveri istuvat raadissa. Melkein, mutta ei aivan.

ps. lähes unohtui: Ainakin toinen raadin naisjäsenistä on kaunis, älykäs, seksikäs, ihana ihminen ja hyvä ystävä. Ole hyvä.

Posted by Henri at 02.03.04 16:24
Comments

Palkintojen jaon yhteydessä on tietenkin tarkistutilaisuus, jossa tsekataan, että palkinto menee oikealle henkilölle. Jos vaikka hypoteettisesti kävisi niin, että E&V voittaisi jotain, niin katsottaisiin, että pärstä muistuttaa jollain tavalla tuota ylänurkan hiilipiirrosta ja että jos henkilölle sanoo sopivan posthypnoottisen taikasanan (vaikkapa jonkin seuraavista: "dvd", "kamerajalusta" tai "Monica Belluci"), niin nähdään onko reaktio oikea.

J

Posted by: J-Ko at 02.03.04 17:22

Mmmmmmmm.... Bellucci.

Posted by: Henri at 03.03.04 00:39

Hahh. Jos sillä olisi mitään merkitystä, en olisi siellä ehdokkaana alun perinkään.

Posted by: Mikki at 03.03.04 03:54

Sähköpostilla annetaan luonnollisesti ehdokkaille salainen koodi, jolla he voivat autentikoida itsensä paikan päällä.

Ja pitäähän paikalle saada video, joissa Kysyn Vaan kertoo olevansa juuri Uudessa Seelannissa kuvaamassa Lorua Sorbusten Herrasta, eikä näin pääse paikalle, ja kyynelehtien kiittää kavereita ja tuotantoyhtiötä tuesta.

(Tämä ei siis tarkoita sitä, että kukaan olisi voittamassa mitään, otinpahan vain esimerkiksi anonyymibloggaajasta.)

Posted by: Janne at 03.03.04 11:01