maaliskuu 01, 2004

Chip-chip-I.K.U.-I.K.U.-Now Connecting...

Viikonlopun ohjelmaan mahtui töiden lisäksi Japanilainen scifi-taide-porno I.K.U.. Kun elokuvan aluksi huoneistostaan poistuva iku-runner poimii rappukäytävästä origami-yksisarvisen, niin kauan ei tarvitse pohtia, mistä elokuvaan on suurin innoitus haettu. Ja hississä alkaakin jo seksi.

Parhaimmillaan I.K.U. on hyvinkin onnistunut, villejä visoita viljelevä scifi-eroottinen pläjäys, joka onnistuu kiehtomaan ja kiihottamaankin, mutta ikävä kyllä enimmäkseen elokuvan punainen lanka katoaa pitkiksi ajoiksi, ja huonoimmillaan elokuvan seksi on sitä kun todella pienikaluinen mies tahattoman softcoresti rynkyttää teennäisesti nautinon huumasta kiljuvan naisen vasenta pakaraa.

Minä en vamastikaan myös koskaan tule oppimaan, mikä japanilaisten tulkinnan mukaan joutaa sensuuurin alle ja mikä ei. Saman kohtauksen sisään saattaa mahtua sekä pikselöityä että sensuroimatonta penetraatioita. Miesten välinen suuseksi on okei, dildot eivät ole - paitsi välillä. Seksi on toisinaan hardcorea, toisinaan kivuliaan selvästi softcorea.

Elokuvanautintoa vain lisää kieleksi valittu "engrish", jota näyttelijät yrittävät epätoivoisesti solkata. Miksi tällaisia elokuvia ei koskaan tehdä suurella budjetilla ja osaavalla tuotantohenkilökunnalla? Potentiaalia on vaikka mihin, mutta suurimmaksi osaksi se hukkuu kömpelön toteutuksen laineisiin.

Elokuvan kotisivut kertovat lisää aiheesta.

ps. kaipa minunkin pitää kiittää niitä, jotka kokivat kirjoitukseni Kuukkeli-ehdokkuden arvoiseksi. Kiitos.

Posted by Henri at 01.03.04 11:02
Comments