tammikuu 16, 2004

Lisää metsänneitoja

Hartaasti asiaa harkittuani tulin siihen tulokseen, että kun Jaana-Mari omalla tavallaan aukaisi oven, niin minun on katsottava mihin käytävä johtaa. Niinpä lisäsin Maidens of the Forest -albumiini lisää pukineettomia neitoja. Jos kerran taidealastonkuvaus on jotain, mitä haluan tehdä, ja malleilta on lupa, niin miksikäs ei?

Ensi kesänä olisi tarkoitus kuvata taas hieman erilainen metsäsetti, ja vapaaehtoiset mallit kerääntyvätkin jo sankkoina joukkoina ovemme taakse - eivätkös vain keräännykkin?

Muissa valokuvauutisissa Digicamera.net uutisoi kuun lopussa avautuvan Helmut Newtonin näyttelyn Taidehallissa (sivu irroitettu kehyksistään). Tämä lienee pakollinen kohde kulttuurivierailulle. Toisaalla Diginewsissä linkitetään erittäin havainnolliseen artikkeliin, siitä millaisella kuvitusvalokuvalla on menekkiä.

Ja mainitaan nyt vielä kaksi valokuvalehteäkin. Uusi ranskalainen Photo on taas amatöörikuvaajien teemanumero, jossa esitellään 500 kuvaa, jotka on valittu 50000 lehteen lähetetystä. Joukossa on aivan nerokkaita ideoita, ja lehti toimii varmasti inspiraationa kenelle tahansa valokuvauksesta kiinnostuneelle.

Jo ennen joulua tipahti postiluukusta Ifin asiakasjoululahjana uusi kotimaisen digikuvauslehti Pikseli, joka on viimein päätynyt myös irtonumeromyyntiin. Ensimmäiseksi numeroksi 70-sivuinen pikseli on aivan mainio. Ulkoasu hakee vielä muotoaan, ja siitä tulee mieleen lähinnä suurella innolla tehty harrastajalehti, mutta asiaa lehdessä tuntuu olevan lähes jokatasoiselle kuvaajalle. Minua itseäni kiinnostivat eniten artikkelit valonkäytöstä, kuvien arkistoinnista, Canon 10D:stä ja värienhallinnasta, sekä tietenkin henkilökuva digillä jo pitkään studiossa kuvanneesta Mikko Säteristä.

Hyvä alku. Odotan mielenkiinnolla seuraavia numeroita. Saatanpa jopa käyttää hyväkseni tutustumistarjouksen ja tilata lehden kotiin vuodeksi.

Posted by Henri at 16.01.04 23:46
Comments