tammikuu 05, 2004

Uutta Königiä suomeksi

Selailin aamulla Like kustannuksen verkkosivuja tavoitteenani selvittää kuinka monta osaa Katsuhiro Otomon Akirasta on ilmestynyt, nyt kun he taas viiden vuoden tauon jälkeen ovat alkaneet sitä julkaisemaan. Vastaus oli, että minulta puuttuu suomeksi ilmestyneistä vielä osat 7 ja 8.

Iloiseksi yllätyksekseni löysin myös tiedon, että tämän vuoden alkupuolella pitäisi ilmestyä pitkän odotuksen jälkeen suomeksi myös uutta tuotantoa Ralf Königiltä. Voitte suudella sulhasta on kaiketi jonkinlainen epävirallinen Konrad ja Paul 4.

Saksan Amazonia pikaisesti selaamalla havaitsin, että suomen julkaisutauon aikana Königiltä on ilmestynyt saksaksi useampiakin teoksia. Anglisesta maailmasta Königin humoristista homo-sarjakuvaa on perinteisesti saanut varsin heikosti, ja kun rammstein-saksalla näistä ymmärrä kuin korkeintaan sen Bück dich:in, niin minun on tyytyminen suomennoksiin, joista valitettavan monen painos on jo lopussa.

Posted by Henri at 05.01.04 12:39
Comments

Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Liken sivuilla sanotaan, että tuo ilmestyy 02/2004. Minulla on karvaita muistoja parin vuoden takaa, jolloin odotin koko kevään uusinta Sin City -albumia, jonka ilmestyminen siirtyi joka Like-uutisissa kuukaudella eteenpäin. Nyt se taas on näköjään ilmestynyt Liken sivuille.

Posted by: Juha Autero at 05.01.04 20:24

Onhan se noinkin. Tuoreessa muistissa on myös nimenomaan tämän Akira-sarjan julkaisun katkaiseminen ja jatkon lupaaminen useamman vuoden ajan, kunnes viimein viiden vuoden jälkeen saatiin kaksi albumia ulos.

Ymmärtääkseni sarjaa olisi kymmenen albumin verran, joten joten hetken vielä saa odottaa. Itse aion hankkia koko sarjan käsiini ennen kuin luen sitä kertaakaan.

Posted by: Henri at 06.01.04 00:51