joulukuu 22, 2003

Elokuvia...

Jos mielin saavuttaa tänä vuonna 200 katsotun elokuvan haamurajan, niin edessä on vielä urakkaa; joka päivälle pitäisi mahduttaa vähintään yksi elokuva. Mielummin kaksi, koska kaikkina päivinä ei kuitenkaan ehdi telkun ääressä röhnöttää. Eihän määrä korvaa laatua, mutta kaipa tavoitteeseen pääseminen se on jonkinlainen kunnia-asia.

Katsomattomien elokuvien listaa karsiaksemme otimme eilen hyllystä viime viikolla ostamani Dog Soldiersin ja 8 Femmesin. Molemmat osoittautuivat odotusten arvoisiksi mainioiksi elokuviksi, mutta eri tavoin.

Dog Soldiers oli tiukasti hetkessä elävä, turhia selittelemätön kauhuelokuva, joka pysyi kasassa alusta loppuun. Olihan elokuva melkoisen ennalta-arvattava, mutta se rullasi mallikkaasti ilman sen kummempia kömmähdyksiä ja pitäen adrenaliinin korkealla.

8 Femmesissä puolestaan oli aineksia elämää suuremmaksi komediaksikin, kiitos pienimuotoisen teatterimainsen kuvauksensa ja loistavan (minä en kertakaikkiaan suostu uskomaan, että Catherine Deneuve on täyttänyt 60) näyttelijäkaartinsa. Heidän ansiostaan henkilöhahmot nousevat karikatyyriensä yläpuolelle.

Henkilökohtaisesti en pidä tavasta, jolla elokuvaa etäännytetään komediallisesta puolesta hieman irrallisten musiikkinumeroiden keinoin, mutta se on vain minun mielipiteeni. Juonenkäänne hengästyttävän juonenkäänteen jälkeen toimii rakenteena, mutta aivan lopussa kirjoittaja on tehnyt muutaman turhan valinnan. Erinomaisen viihdyttävä elokuva ja upeat näyttelijäsuoritukset kuitenkin.

Posted by Henri at 22.12.03 11:20
Comments

Minä diggasin Dog Soldiersista paljon. Teki ihan mieli kirjoittaa peli siitä.

Posted by: Merten at 22.12.03 12:05

Sen uskon. Elokuvaa katsoessa eli ihan täysillä mukana, mutta jälkikäteen analysoidessa siitä löytyy muutamia ikäviä puutteita, kuten tuo jo mainitsemani yllätyksettömyys. Taisin arvata kaikki käännekohdat puolisen tuntia ennen kuin ne elokuvan tekijöiden mielestä oli aika katsojalle "paljastaa".

Posted by: Henri at 22.12.03 12:16

... Mikä teki siitä vielä enemmän pelimateriaalia. Sitä on aina mielestään tehnyt kaikkeen niin nokkelia ja yllättäviä juonenkäänteitä, mutta jälkikäteen ajatellen nekin ovat niin ilmiselviä.

Posted by: Merten at 22.12.03 13:08

adawd

Posted by: kummeli at 06.03.04 17:52