joulukuu 18, 2003

Kurko tuloo takaisin

Eilisiltana tuli nähtyä myös Peter Jacksonin sormustrilogiatulkinnan huipennus Lord of the Rings: Return of the King. Alkumetreillä jäin hihittelemään kuinka taas pudotaan siihen, että tapahtumat pysähtyvät hetkeksi, jotta Legolas voi lausua jotain teennäistä ja itsestään selvää, mutta niinhän se oli kirjoissakin. Pian kaikki tämä kuitenkin unohtui ja annoin elokuvalle lähes kaiken anteeksi.

Kokemuksena leffa oli upea, eikä tunnekuohuilta voinut välttyä. Elokuvana teatteriversio ei pärjännyt ensimmäiselle, mutta pieksi toisen leffan karvan mitalla. Yksittäisinä elokuvina kaikki osat pyörivät siellä neljän ja neljän-puolen tähden tietämissä, mutta koko saagan valkokangasversio on niin upea tuotos niin massiivisissa kuin pienissä hetkissäänkin, ettei se jää piiruakaan viidestä tähdestä.

Elokuvaan mahtui muutamia heikkoja hetkiä (kuten suurin osa, jossa Denethor on valkokankaalla), mutta enimmäkseen ensimmäinen katsomiskerta kului henkeä haukkoen ja hiljaiseen vaikuttuneisuuteen vajoten. Olifantit olivat hienoja. Ja varsinkin hobittien näyttelijät tekivät esimerkillistä työtä.

Ensi vuonna tähän aikaan: Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, Lord of the Rings: The Two Towers ja Lord of the Rings: Return of the King laajennetut dvd-versiot yhteen soittoon. Hyviä ystäviä, hyvää ruokaa. Tuskin maltan odottaa.

Posted by Henri at 18.12.03 12:12
Comments

Sama suunnitelma on ilmeisesti puolella tässä valtakunnassa. Se tekee sitten reilun kymmenen tunnin satsin elokuvaa. 2 taukoa, vähän ulkoilmaa, syötävää & juotavaa ja jatkuu seuraavalla leffalla. Katsominen pitää aloittaa alkuillasta, yöllä saa hyvän tunnelman.

Posted by: melodia-pt at 18.12.03 14:13