joulukuu 16, 2003

Viikonloppu

Perjantaina oli firman pikkujoulut, ja nyt maanantai-iltana, kun olen viimein toipunut, voin taas kirjoittaa...

No ei, eivät juhlat niin rankat olleet - ainakaan minun osaltani. On muuten vain pitänyt kiirettä. Joskin muistan elävästi kävelleeni Hakaniemeen laulaen ääneen Aikuista Naista.

Lauantain ohjelmaan kuului Game On -näyttely. Ja huomatkaa, että tällä kertaa tärkeä näyttely ei suinkaan jäänyt viimeiseen päivään. Toiseksi viimeisessä oli tosin tekemistä. Pelinäyttely oli suorastaan vaikuttava Pongin, Space Invdersin ja PacManin kaltaisten klassikoiden paikalla olo oli selviö, mutta pieni kaihomielinen kyynel kohosi silmäkulmaan vanhojen kuusnepapelien kohdalla. Uridiumin ja Pitfallin pelaaminen herätti sellaisia muistoja, että ensi kesäkuun alussa on pakko kaivaa kone naftaliinista. Wizard of Wor, Tetris ja Doom, merkittäviä pelejä elämässäni, mutta Nethackiä en bongannut missään, mikä oli selkeä virhe.

Jaana-Mari repi eniten riemua riehumispeleistä, joissa kamera, tanssimatto, mikrofoni tai muu vähemmän perinteinen peliohjain otti vastaan hyppivän, pomppivan ja huutavan pelaajan ohjeita. Puolen kerroksen päästä kuulin kuinka vaimoni oli taas kerran hämähäkkien kimpussa: Pöö!

Illalla järjestemme illanistujaiset ulkosuomalaisten ystäviemme lomanaikaisen paluun kunniaksi, ja ohjeeni tuoda hieman enemmän ruokaa, kuin itse aikoi nauttia otettiin liiankin painokkaasti, sillä jääkaappimme pursuaa vieläkin juustoja ja joulutorttuja, vaikka niitä on ahkerasti tuhottu.

Sunnuntain saliharjoitteen (uusi ohjelma, huomanna tuskin kykenen nostamaan käsiäni) jälkeen vuorossa oli Lord of the Rings: The Two Towersin pidennetty versio. Ja sehän oli hyvä. Julmetun hyvä. Faramirin puheet ovat nyt hieman järkeenkäyvempiä, mutta ei hänestä vieläkään kirjojen puhtomielistä sankaria saatu. Kaiken kaikkiaan elokuva soljuu eteenpäin paljon luonnollisemmin. Keskiviikkona onkin sitten edessä se viimeinen taisto.

Posted by Henri at 16.12.03 00:26
Comments