joulukuu 04, 2003

51 ja 500

Eipä ole ennen mennyt Classic-leffan hankkiminen näin viime tippaan. Kaksi tuntia ennen vieraitten saapumista poikkesin töistä saapuessani Tunnelin anttilaan ja poimin hyllystä (toki etukäteen varmistamani) Cat on a Hot Tin Roofin, ja samaan syssyyn alle yhdeksällä eurolla irtosi myös Bend it Like Beckham, joka sai olla dvd-kokoelmani 500 yksilö.

Illan elokuvista Niagaraa hallitsi kaksi luonnonvoimaa, kuohuavat putoukset ja Marilyn. Ikävä kyllä aika oli syönyt elokuvaa melkoisesti ja asenteet naisia kohtaan kävivät välillä hermoille aivan liiankin kanssa. Sinänsä elokuva oli aivan kelpo mutta hyvin yksioikoinen jännäri, mutta kyllä tämä klassikkoiltojen tarjonnassa jää selkeästi miinuksen puolelle.

Cat on a Hot Tin Roofia kohtaan minulla oli aivan väärät ennakkoasenteet ja tiedot, ja odotin koko elokuvan ajan juonipaljastusta, jota ei sitten tullutkaan. En kuitenkaan antanut sen suuremmin häiritä tämän teatraalisen ja muutaman vahvan näyttelijän (Taylor, Newman, Ives) hallitseman käännekohtakertomuksen viehätystä, vaan annoin elokuvan viedä mennessään. Ei tämäkään varsinainen helmi ollut, mutta selkeästi nautittavampi kuin Niagara.

Olin alunperin visioinut tästä kahden sensuellin näyttelijättären hallitsemaa elokuvailtaa, mutta täytyy jälkikäteen myöntää, että Marilynillä ja Elizabeth Taylorilla oli elokuvissaan pienempi rooli, kuin heihin pitkälti henkilöityvien teosten maine antaa ymmärtää. Elokuvat olivat kuitenkin taas viihdyttäviä ja seura mitä miellyttävintä, joten kuukausittaisten klassikkoelokuvien sarja jatkuu tasaisena virtana kohti sadatta iltamaansa - enää 49 iltaa jäljellä. Lähiaikoina lienee pakko tarkistaa vastikään dvdeelle ilmestyneet Jacques Tatin elokuvat.

Posted by Henri at 04.12.03 14:39
Comments