joulukuu 03, 2003

Taksivarkaat

Ja nyt kun valittamisen makuun on päästy, niin pistetään samaan laskuun vielä eilinen liikennevälinekommellukseni. Minulla oli nimittäin melkoinen kiire tärkeään kokoukseen, joten päädyin käyttämään taksia.

Ei aikaakaan kun toimiston pihalle ajaa tilattu taksi, mutta juuri kun olen astumassa ulos pääovasta, jostain suhahtaa tyyppi, joka nappaa taksi nenäni edestä. Taksi suhahtaa pois, ja jään miettimään, josko se oli nyt se minun varaamani.

Koska olen kiireessä, varaan kuitenkin lähes samantien toisen pirssin ja piakkoin sellainen ilmestyykin paikalle, mutta se ajaa naapuritoimiston ovelle, odottelee siinä viitisen minuuttia ja kurvaa vihaisen oloisesti pois. Luultavasti tämä oli minun taksini vieneen pellen kyyti.

Toinen tilaamani taksi saapui pian, ja liikennesääntöjä väljemmin kuin tiukimman kaavan mukaan tulkiten ehdimme perille ajoissa. Mutta vain siksi, että kokous alkoi muutaman minuutin myöhässä muutenkin.

Luulisi sen olevan varsinkin taksinkuljettajien etu, että niiltä asiakkailta kysytään sitä varausnumeroa, kun asiakas astuu kyytiin. Tietysti juuri sillä hetkellä asiakas on asiakas, mutta jos villin lännen meininki varausten ohittamisessa jatkuu, niin ennemmin tai myöhemmin ohiviety kyyti osuu omallekin kohdalle. Puhumattakaan siitä, kuinka moinen nakertaa asiakkaiden uskoa varausjärjestelmään.

Posted by Henri at 03.12.03 13:41
Comments