joulukuu 03, 2003

Pygmi-Express

Viimeisen kahden viikon aikana joka kerralla - joka ikisellä kerralla - kun olen saapunut varsinaiselle toimipisteelleni Hernesaareen bussilla 16, on onnikka ollut täynnä polvenkorkuisia ihmisiä pitämässä mekkalaa.

En tiedä onko kyseisestä linjasta tullut aamuyhdeksän ja puoli kymmenen välillä valtuutettu esikoulukuljettaja vai mikä on yhteensattuma tässä on takana, mutta tänäänkin bussin täytti reilut 40 alle kouluikäistä tonttulakkipäistä kakaraa, jotka jännityksestä puolihysteerisinä (ties mille luokkaretkelle tai seikkailulle heidän matkansa vei), mölöttivät toisilleen ja kaikille kanssamatkustajille ruotsin kauniilla kielellä. Käytävillä me aikuiset olimme kuin sillit sardiinipurkissa, ja jos ei tunnelma, niin ainakin frustraatio ja tuskanhiki hipoivat matalalattiaisen ja -kattoisen bussimme kattoa.

Tiedän, etten ole maailman lapsirakkain ihminen, ja että vuodatan taas tyhjästä, mutta neljäs perättäinen kerta saa minut kyllä epäilemään jonkinasteista salaliittoa. Joku kyttää porttiamme aamuisin ja heti kun lähden ilmoittaa kännykällä jossain Itäväylällä tai Sörnäisten rantatiellä kylmässä palelevan lapsilauman aikuiselle valvojalle, lähdenkö kohti metron vai bussin pysäkkiä.

Jos päätän liikkua bussilla, lapset pääsevät seuraavan kuudentoista kyytiin, ja ovat Hakaniemeen päästyään riemusta raikkaita, sillä mikäli suuntaisinkin Metroon, jäisi lapsiparoilta taas kerran luokkaretki tekemättä. Alakoululaiset matkustavat bussilla vain yhtäaikaa kanssani.

Posted by Henri at 03.12.03 09:57
Comments

Ne ovat statisteja! Muistathan The Truman Show -leffan ja statistit jotka kutsutaan radiopuhelimella paikalle heti kun Truman lähtee liikkeelle.

Minunkin ympärilläni liikkuu jatkuvasti tuollaisia pirulaisia. Ne voivat ottaa monenlaisia hahmoja aina mummoista kokonaisiin linja-autoihin.

Posted by: samik at 03.12.03 11:40

"The Henri Show"?

Hmmm...

Posted by: Henri at 03.12.03 13:42